Pratet med sjefen etter Adressa-sak: – En litt urettferdig artikkel

1 week ago 15



Sander Tangvik ble Rosenborgs store helt mot Sandefjord. Keeperen mener det er hans beste kamp for klubben.

Sander Tangvik fikk æren av å lede feiringen foran tilreisende RBK-supportere etter kampslutt. Foto: Thomas Andersen / NTB

Publisert: 29.09.2024 23:10

Både fotballeksperter, lagkamerater og RBK-trener Alfred Johansson hyller Tangvik etter redningene som sikret 1–0-seier og tre poeng.

Johansson kommenterer også tidligere medieoppslag som har vært skrevet om 21-åringen.

– Jeg tror at de mediene som har hevdet at han er en av de svakere keeperne i ligaen, de bør kanskje tenke seg om, sier Johansson.

 Thomas Andersen / NTB Foto: Thomas Andersen / NTB

Tidligere i sommer skrev Adresseavisen en sak om at Tangvik var «ligaens dårligste» basert på statistikk fra analyseverktøyet Wyscout.

Fotballekspert i TV 2 og tidligere landslagskeeper, Erik Thorstvedt, presiserte likevel at Tangvik definitivt ikke var ligaens dårligste keeper.

– Han har ikke hatt noen toppsesong, men det har heller ikke vært noen katastrofesesong. Det er kun den ene kampen mot Sarpsborg 08 som var virkelig ille, sa Thorstvedt til Adressa den gangen.

Pratet om kritikken

Johansson forteller at han tok en prat med byåsingen etter medieoppslaget.

– Jeg har sagt til ham at «er det sånn at du til deg dette nå, så taper du. En vinner vil legge det til side og la det renne av som vann på en gås. Gå videre til neste trening og neste kamp for å gjøre det bedre». Og det har han gjort.

Sander Tangvik og Alfred Johansson etter kampslutt i Sandefjord. Sjefen beskrev kampen hans som enestående. Foto: Thomas Andersen / NTB

Keeperen selv forteller at han ikke lar seg påvirke for mye av hva som blir sagt eller skrevet utenfra.

– Det har vært litt kritikk den siste tiden, og det lever jeg godt med det. Jeg ser ikke så mye på det, men selvfølgelig får jeg med meg litt. Det er godt å få vist at det bor litt mer i meg, sier Tangvik.

I faktaboksen under kan du se hvilken statistikk som ble presentert da 15 seriekamper var spilt.

– Litt urettferdig

RBK-keeperen husker godt Adressa-saken som ble publisert i starten av august. Om samtalene han hadde med sjefen sier han følgende:

– Vi har snakket litt om det, men det er egentlig ikke noe som har preget meg. Jeg la det ganske raskt bort. Jeg har alltid visst hva som bor i meg, og det får jeg vist fram i dag, sier han.

Sander Tangviks mange gode redninger mot Sandefjord gjorde at RBK tok tre poeng. Foto: Thomas Andersen / NTB

Om den nevnte Adressa-artikkelen forteller han også at det opplevdes som noe urettferdig.

– Man skal være veldig forsiktig med å se på statistikk. En litt urettferdig artikkel kanskje, men det er vel det som er jobben deres. Dere fikk sikkert en del klikk, ler han.

Forklarer valget

Sportsleder i Adresseavisen, Yngve Bergli, minner Alfred Johansson om at avisen aldri har hevdet at Tangvik er blant ligaens svakeste keepere.

– Vi presenterte en statistikk som viste at han kom dårligst ut blant keeperne i Eliteserien. På det tidspunktet hadde han sluppet inn over to mål i snitt per kamp, sier Bergli, og legger til:

– Siden den saken har han sluppet inn godt under ett mål i snitt, noe som selvsagt er veldig sterkt. Det er ikke utenkelig at det kommer en sak på et tidspunkt som forteller detaljene om det også.

Hans beste kamp

Når det gjelder selve kampen mot Sandefjord, går Tangvik med på at det er hans beste kamp for RBK noensinne.

– Ja, det må nesten være det. Vi holder nullen, tar med oss tre poeng og vinner 1–0. Den hegner ganske høyt, ja.

– Føler du deg litt uovervinnelig på et tidspunkt i kampen?

– Ja, man gjør jo det. Når du får et par gode redninger, så får du en god følelse. Da er det lett å bli litt het i toppen også, men jeg syns jeg håndterer det bra i dag. Det er deilig å stå imot og dra herfra med tre poeng.

Les også

Hyller Tangvik etter RBK-seieren: – 10 på børsen

På grunn av landslagspause er det tre uker til neste RBK-kamp mot Brann 20. oktober. Tangvik skal derimot spille kamper før den tid, for hans del venter en samling med det norske U21-landslaget.

Og når det gjelder høsten som gjenstår for RBK, kommer han med en optimistisk beskjed rundt tabellsituasjonen.

– For å se framover, så er vi fullt med.

Read Entire Article