Potetbonde: – 100 kroner kiloen for poteter? For noe tull!

1 month ago 41



ØSTERDALEN (Aftenposten): Potetbonde Hans Håkon Vestlund mener politikerne ikke forstår landbruket når de snakker om at potetene kommer til å koste 100 kroner kiloen.

Her sjekker potetbøndene Per Øystein Østensen (t.v.) og Hans Håkon Vestlund hvordan det står til med mandelpotetene. Er de snart store nok til å høstes? Foto: Dan P. Neegaard

Publisert: 20.08.2024 20:28

Kortversjonen

Hans Håkon Vestlund tar av seg capsen, stryker seg over håret og ser utover åkeren med mandelpoteter. Den befinner seg noen meter fra riksvei 3 på AtnaAtnaAtna er en tettbebyggelse i Stor-Elvdal kommune i Innlandet. Atna ligger der elva Atna renner ut i Glomma. i Østerdalen.

– Vi får 11 kroner for våre mandelpoteter som blir solgt i butikk, uansett. Så setter butikkene sine priser. Det vaset om 100 kroner kiloen viser bare at politikerne ikke forstår noe som helst, og ikke kan de regne heller!

Senest i partilederdebatten under Arendalsuka trakk partileder Sylvi Listhaug (Frp) frem at potetene kommer til å koste 100 kroner kiloen.

Het potet-pris

Matprisene har økt med 4,9 prosent i år. Poteten er en av varene som har dratt prisen opp. Den har økt med 28,7 prosent fra juni i fjor til juli i år.

Listhaug er ikke den eneste som har trukket frem en kilopris på 100 kroner for poteten. Både forskere og politikere har referert til denne prisen.

Både Vestlund og potetnabo Per Øystein Østensen ler litt oppgitt mens de forsøker å forklare hvordan disse 100 kronene kan ha oppstått.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article