Politiet: Vurderte å stenge turrute ved Besseggen etter dødsulykke – holdes åpent

1 month ago 24



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Stenger ikke tursti etter dødsulykke

    Politiet iverksatte torsdag en redningsaksjon etter at en person ble truffet av stein i Gjendesheim i Jotunheimen i Vågå kommune. Personen er omkommet, opplyser politiet.

    – Personen som ble truffet av steinen er bekreftet omkommet. Den andre i turfølge blir ivaretatt av kriseteam og politiet, opplyser Atle Bernhoft Von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

    Personen ble truffet av steinen på stien mellom Gjendesheim og Memurubu. Ruten ligger like ved den populære turruten over Besseggen.

    Politiet

  • Adan Hassan Tassamma

    4 min

    VG: Snekkestad ferdig med avhør – nytt avhør neste uke

    – Hun har svart på spørsmål som politiet har stilt henne og det har hun tenkt å fortsette med, sier hennes advokat Petter Grødem til VG.

    Juliane Snekkestad er en ekskjæreste av Marius Borg Høiby, og har status som fornærmet i en pågående politisak mot ham.

    Snekkestad har publisert et innlegg i sosiale medier med anklager mot Høiby om fysisk og psykisk vold. Aftenposten har gjort journalistisk arbeid for å kontrollere opplysningene som fremkommer i innlegget.

  • Strømøy-program om støyen rundt kongehuset ble stanset

     Ole Martin Wold / NTB

    NRK-profil Tore Strømøy. Arkivfoto: Ole Martin Wold / NTB Foto: Arkivfoto: Ole Martin Wold / NTB

    Tidligere denne uken varslet NRK P1+ at NRK-profil Tore Strømøy ville stå for en Telefontimen-sending med temaet «Er kongehuset i krise eller er de som vanlige familier» torsdag denne uken, skriver Medier24.

    I det direktesendte programmet skulle Strømøy snakke med innringere om hva de mener om aktuelle saker.

    Men så dro NRK-ledelsen i nødbremsen.

    – Jeg synes vi var for dårlig rigget og hadde for liten tid til å gå gjennom etiske fallgruver i den. Jeg har bedt om at den saken må vi vente med til vi har bedre oversikt, sier redaksjonsleder May Reppen.

    Strømøy sier til Medier24 at det ikke var selve etterforskningen som skulle være utgangspunktet for sendingen, men derimot støyen rundt.

  • Helsedirektoratet utreder lungekreftscreening

    Lungekreft er den kreftformen som tar flest liv, og den nest hyppigste kreftformen hos både menn og kvinner i Norge. Om lag åtte av ti lungekrefttilfeller skyldes røyking av tobakk.

    Lungekreft er den kreftformen som tar flest liv, og den nest hyppigste kreftformen hos både menn og kvinner i Norge. Om lag åtte av ti lungekrefttilfeller skyldes røyking av tobakk. Foto: Frank May / NTB

    Helsedirektoratet utreder screening mot lungekreft og skal foreslå strategier for organisering av et eventuelt nasjonalt screeningprogram.

    Innen slutten av 2025 skal Helsedirektoratet utarbeide en rapport med beslutningsgrunnlag og anbefaling om eventuell innføring av screening for lungekreft i norsk offentlig helsetjeneste, skriver direktoratet på sine nettsider.

    – Flere pasienter overlever lungekreft enn før, og det har kommet stadig bedre behandling. Allikevel tar lungekreft fortsatt over 2200

  • FN-sjefen: Øyer i Stillehavet står overfor klimautslettelse

    FNs generalsekretær António Guterres sier øyene i Stillehavet står overfor klimautslettelse og ber rike land gjøre mer for å håndtere klimaendringene og betale for konsekvensene.

    FNs generalsekretær António Guterres sier øyene i Stillehavet står overfor klimautslettelse og ber rike land gjøre mer for å håndtere klimaendringene og betale for konsekvensene. Foto: Wang Lili / AP / NTB

    FN-sjef António Guterres advarer om at stillehavsterritorier står overfor klimautslettelse som følge av sykloner, varmere hav og stigende havnivåer.

    Det er nødvendig å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader over førindustrielt nivå dersom stillehavsøyene skal ha en fremtid, sa Guterres under et besøk til Samoa.

    – Stigende havnivåer utgjør en enorm trussel mot Samoa, Stillehavet og andre små øystater, og disse utfordringene krever resolutt internasjonal handling, sa FN-sjefen.

    Nesten 200 l

  • Politiet etterforsker brann i Lørenskog som mordbrann

    Politi og krimteknikere gjorde undersøkelser i huset etter brannen i forrige uke.

    Politi og krimteknikere gjorde undersøkelser i huset etter brannen i forrige uke. Foto: Cornelius Poppe / NTB

    En brann i et bolighus i Lørenskog utenfor Oslo i forrige uke etterforskes som mordbrann. Ifølge beboerne ble to brannbomber kastet inn i huset.

    Politiet har foreløpig ingen mistenkte etter brannen natt til forrige torsdag, som endte med at en av beboerne ble brannskadet, ifølge Romerikes Blad.

    – I praksis har saken like stor alvorlighetsgrad som et drapsforsøk. Vi har flere folk som jobber med denne saken, for å finne ut hva som har skjedd og hvem som har gjort det. Saken har høy prioritet, og vi utelukker ikke at saken kodes som drapsforsøk når vi vet mer, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

    Til NTB opplyser Backe at saken etterforskes under straffelovens paragraf 355, som kalles mordbrannparagrafen.

    I et intervju med Romerikes Blad forteller familien som bor i huset at to molotovcocktails ble kastet inn på rommet til den ene beboeren, som satt og spilte dataspill.

  • Kenya: Utlover dusør for mistenkt seriemorder

    Kenyansk politi utlover dusør for informasjon som fører til at en mistenkt seriemorder som rømte fra fengsel i Nairobi, pågripes.

    – En betydelig sum vil bli gitt til dem som har troverdig informasjon som fører til at mistenkte blir pågrepet, sier Direktoratet for kriminaletterforskning. De opplyser ikke hvor mye denne summen er på.

    Collins Jumaisi (33) rømte tirsdag fra en fengselscelle på politistasjonen i den kenyanske hovedstaden, sammen med tolv andre som satt i samme celle.

    Fem politifolk mått

  • Nkom kan få KI-ansvar i Norge

    I en ny rapport til regjeringen anbefales det at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) får ansvar for å håndheve EUs KI-forordning i Norge.

    – Det er viktig at vi holder et høyt tempo i dette arbeidet, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap).

    Tirsdag fikk hun en rapport fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) om temaet. Der anbefales det at Nkom skal være nasjonalt tilsynsorgan, markedsovervåkningsmyndighet og fungere som kontaktpunkt opp mot EU når det g

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article