Politiet til Aftenposten: Hadde forebyggende samtale med Marius Borg Høiby

1 month ago 18



Oslo politidistrikt bekrefter til Aftenposten at tjenestepersoner i politiet i fjor hadde en forebyggende samtale med Marius Borg Høiby.

Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 10.09.2024 12:26

Tirsdag skrev Se og Hør at politiet i fjor høst oppsøkte kronprinsessens sønn Marius Borg Høiby hjemme på Skaugum for å «advare ham». Nå bekrefter Frode Larsen, enhetsleder i Oslo politidistrikt, til Aftenposten at de hadde en forebyggende samtale med Høiby i fjor.

– Politiet foretar jevnlig forebyggende samtaler med enkeltpersoner som kan oppholde seg/befinner seg i et kriminelt miljø. Samtalene er et tidlig forebyggende tiltak, sier Larsen.

Politiet vurderte at det var hensiktsmessig å gjennomføre en slik samtale med Høiby, sier han.

– Det ble også vurdert nødvendig fordi politiet har et utvidet ansvar for sikkerheten til Kongehuset og kongefamiliens medlemmer. Konkrete vurderinger rundt årsaken til samtalen eller innholdet i denne, ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på, sier han til Aftenposten.

Siktet for vold

Høiby er siktet for trusler, kroppskrenkelse og skadeverk mot en ekskjæreste som har status som fornærmet.

Samtidig har to andre ekskjærester av Høiby, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, fått status som fornærmet. De har anklaget 27-åringen for fysisk og psykisk vold i sosiale medier, og de har begge vært inne til avhør hos politiet. Kronprinsessen sønn er ikke siktet i disse sakene.

Politiet hadde ingen innvendinger mot at Høiby forlot landet. Likevel har de sagt at Høiby ikke er ferdig avhørt.

I forrige uke ble det kjent at Marius Borg Høiby ilagt besøksforbud og ikke får kontakte eks-kjæresten.

Read Entire Article