Politiet løsnet varselskudd etter trusselsituasjon i Sandnes

1 month ago 20



  • Politiet løsnet varselskudd etter trusselsituasjon i Sandnes

    En kvinne i 30-årene ble natt til lørdag pågrepet etter at hun skal ha truet to personer med pistol i Sandes. Politiet løsnet flere varselskudd i forbindelse med pågripelsen.

    – Det er ikke helt klart ennå hvor mange skudd som ble avfyrt, men det var i hvert fall mer enn ett, sier operasjonsleder Roger Litlatun i Sørvest politidistrikt til NTB.

    Kvinnen ble ikke skadet i hendelsen, men ble fremstilt for helsehjelp senere. Under pågripelsen ble det funnet et skytevåpen i nærheten av kvinnen.

    Den sikte

  • Tre menn pågrepet etter mulig skyteepisode i Oslo

    Politiet har sperret av og undersøker et område på Tveita i Oslo etter at de fikk melding om at det ble skutt mot en bil.

    Politiet har sperret av og undersøker et område på Tveita i Oslo etter at de fikk melding om at det ble skutt mot en bil. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

    Tre menn i 20-årene er pågrepet etter at politiet fikk inn flere meldinger om at noen hadde avfyrt skudd mot en bil på Tveita i Oslo.

    Politiet fikk inn første melding om hendelsen klokken 23.06.

    – Disse tre mennene kan knyttes til en bil som ble sett kjørende fra stedet, opplyser operasjonsleder Line-Merethe Skott Oslo politidistrikt til NTB.

    Politiet mistenker at det er en relasjon mellom de involverte, og de har kontroll på bilen. Det er så langt ikke gjort funn som tilsier at skudd er blitt løsnet.

    – Det er ikke funnet noen skadede personer, skriver Skott i politiloggen.

    Politiet mistenker at bilen de pågrepne knyttes til, er den samme bilen som skal ha blitt skutt mot, men ingenting på den tilsier at den faktisk er blitt skutt.

    Avisa Oslo skriver at politiet nå er på utkikk etter en annen bil som også skal ha vært involvert.

  • Mann alvorlig skadet etter knivstikking i Oslo

    En mann i 20-årene ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Bøler i Oslo. En mann i 60-årene ble pågrepet.

    Operasjonsleder Line-Merethe Skott i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at det er en relasjon mellom de involverte.

    – Vi vet ikke hva som skal ha vært foranledningen, men mannen i 20-årene ble knivstukket, sier hun.

    Han ble betegnet som alvorlig skadet og fraktet til sykehus. Hun opplyser videre at den fornærmede mannen nå skal være i stabil tilstand.

    Politiet meldte om hendelsen klokken 23.20.

  • Sørlandsbanen stenges mellom Kristiansand og Stavanger

    Sørlandsbanen stenges mellom Kristiansand og Stavanger på grunn av arbeid på sporet. Strekningen holdes stengt frem til natt til mandag 2. september.

    – Frem til mandag 2. september klokken 3 utfører vi arbeid på sporet mellom Kristiansand og Stavanger. Strekningen er stengt for trafikk, skriver Bane Nor på sine sider.

    Go-Ahead kjører buss for tog på strekningen.

    Toglinjer som påvirkes, er F5 Oslo S-Stavanger og L5 Stavanger S-Egersund.

  • AP: Sju amerikanske soldater såret i aksjon

    USA og Irak gjennomførte en operasjon torsdag der 15 IS-krigere ble drept vest i Irak, og i samme operasjon ble sju amerikanske soldater såret, får AP opplyst.

    En anonym amerikansk tjenesteperson sier til AP at fem amerikanere ble såret i aksjonen, mens to andre falt i forbindelse med operasjonen.

    Tjenestepersonen sier at tilstanden er stabil for alle sju.

    Videre heter det at operasjonen var rettet mot IS-ledere, og at målet var å forstyrre og spolere IS' planer om å organisere og gjennomføre angrep mot irakiske sivile og amerikanere og USAs allierte i regionen.

    Iraks militære opplyser at det var «sentrale IS-ledere» blant de drepte.

  • Kristin Knutsen

    i går23:21

    Tveita: Tre pågrepet etter væpnet politiaksjon

    Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

    Tre personer ble pågrepet natt til lørdag, etter meldinger om at noen hadde skutt mot en bil på Tveita i Oslo.

    Det ble ikke meldt om at noen var skadet, men væpnet politi søkte i området i lengre tid, hjulpet av både hunder og helikopter.

    Ved midnatt skriver politiet at de så langt ikke har funnet noe som tilsier at det er brukt våpen, men at tre personer er pågrepet på bakgrunn av opplysninger i saken.

    Politiet fikk inn første meldingen om hendelsen klokken 23.06, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand til NTB.

  • Tyskland rystes av nytt knivangrep

    Fem mennesker er skadet, tre av dem kritisk, etter at en kvinne knivstakk dem på en buss i Siegen fredag kveld, opplyser tysk politi.

    Det er ikke misstanke om terror, ifølge Siegener Zeitung.

    Den 32 år gamle kvinnen er pågrepet. Det er ikke misstanke om terror, ifølge Siegener Zeitung.

    Det var om lag 40 mennesker i bussen, som var på vei til en festival i Siegen, som ligger 75 kilometer øst for Köln.

    For en uke siden ble tre mennesker drept og åtte ble skadet da en 26 år gammel syrisk mann gikk til angrep med kniv under en festival i Solingen.

    Tysklands innenriksminister Nancy Faeser varslet torsdag skjerpede lover som forbyr folk å bære kniv under offentlige sammenkomster og på langdistansetog.

  • Kristin Knutsen

    i går22:14

    Dommer krever at X blokkeres i Brasil

    Moraes ga onsdag Musk en frist på 24 timer til å utnevne en ny juridisk representant for X i Brasil og varslet et forbud mot meldingstjenesten dersom ordren ikke ble etterkommet.

    Fristen utløp torsdag kveld lokal tid, og fredag beordret Moraes nedstenging.

    Striden mellom de to begynte tidligere i år med et pålegg om å blokkere visse kontoer på X som ifølge Moraes spredte falske nyheter og hatefulle ytringer under Jair Bolsonaros tid som president.

    De fleste kontoene er styrt av tilhengere av landets tidligere president, og noen av dem hevder at han på urettmessig vis ble fratatt valgseieren i 2022.

    Musk anklager på sin side den brasilianske høyesterettsdommeren for å ville begrense ytringsfriheten.

    Dommeren truer med dagbøter på 50.000 reais (100.000 kroner) til personer eller selskaper som prøver å omgå forbudet.

Read Entire Article