Politiet innfører midlertidige regler for grensekontroll

3 hours ago 4



Politidirektoratet innfører midlertidig indre grensekontroll. Bakgrunnen er et utfordrende trusselbilde, og PSTs beslutning om å heve terrortrusselnivået.

Foto: Espedal, Jan Tomas / Aftenposten

Publisert: 12.10.2024 14:08

– Formålet med den midlertidige indre grensekontrollen er å gi politiet noen flere verktøy i grensekontrollen. Det er for eksempel innhenting av mer informasjon, mer passasjerdata, samt større mulighet til å utvise og bortvise personer, sier beredskapsdirektør i Politidirektoratet Tone Vangen til NTB.

Politiet skal prioritere økt årvåkenhet og intensivert informasjonsinnhenting knyttet til det forhøyede trusselnivået, og iverksette relevante tiltak i samhandling med samvirkeaktører.

Det legges ikke opp til fysisk kontroll av alle reisende. Det er derfor ikke grunn til å tro at grensepasseringer vil ta mer tid enn tidligere. Dersom situasjonen endrer seg eller politiets risikovurderinger tilsier mer inngripende tiltak, vil det vurderes andre tiltak.

PST vurderer situasjonen som uavklart og i stadig utvikling. De er dessuten kjent med at personer forbundet med angrepet i København har hatt aktivitet knyttet til Norge.

Den midlertidige grensekontrollen gjelder til i første omgang til 22. oktober klokken 12, med mindre det tas en ny beslutning.

Read Entire Article