Politiet åpner etterforskning mot Stavanger-ordføreren: Nekter straffskyld

2 weeks ago 14



Politiet åpner etterforskning mot tidligere Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H).

– Jeg kan bekrefte at politiet har orientert oss om at de vil se nærmere på regningene etter to middager som ble avholdt henholdsvis lørdag før kommunevalget i fjor og på selve valgkvelden, sier advokat Halvard Helle.

I tillegg skal politiet se nærmere på forholdene rundt et kontantuttak på kroner 5000 og en gave på kroner 3900.

Beløpene utgjør samlet kroner 20.400 kroner.

Nekter straffskyld

Til NRK sier Helle at Knutsen Hegdal nekter straffskyld.

– Hun har ikke bevisst disponert over midler til skade for partiet. Heller ikke kan vi finne holdepunkter for at de fire forholdene kan anses som underslag i straffelovens forstand, sier Helle til NRK.

Politiet har ikke funnet grunn til å etterforske de øvrige fem forholdene. Disse øvrige sakene er lagt til side fra politiets side, sier advokat Halvard Helle.

– Vilkåret for å iverksette etterforskning er at det må foreligge rimelig grunn til å undersøke hvorvidt det er begått et straffbart forhold, sier politiadvokat Rune Gjertsen.

4. september trakk Knutsen Hegdal seg som ordfører i Stavanger. Årsaken er at ordføreren har brukt partimidler til privat forbruk under valgkampen i 2023.

Generalsekretæren i Høyre har i forbindelse med den offentlige omtalen av ordførersaken i Stavanger oversendt dokumenter til Sør-Vest politidistrikt.

Det foreligger ikke en formell anmeldelse fra Høyre

Publisert 18.09.2024, kl. 08.19 Oppdatert 18.09.2024, kl. 08.29

Read Entire Article