Politibetjent tiltalt for skyting i Stavanger i 2022

1 week ago 8



 Carina Johansen, NTBPolitibil nær stedet der en mann ble skutt av politiet etter det som skal ha vært en trusselsituasjon utenfor et varehus i Hillevåg i Stavanger i 2022. Foto: Carina Johansen, NTB

En politimann møter mandag i Sør-Rogaland tingrett tiltalt for å ha skutt en 30 år gammel mann under pågripelse i desember 2022.

mandag 30. september kl. 05:32

Mannen i 30-årene ble skutt av politiet i forbindelse med en melding om at han skar opp dekkene på en parkeringsplass i Hillevåg 22. desember 2022.

Ifølge politiet oppsto det en trusselsituasjon på stedet.

I forbindelse med trusselsituasjonen ble det avfyrt skudd fra politiet som traff 30-åringen. Mannen ble ikke livstruende skadet.

Tiltalen har to punkter

Politimannen står tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kropp eller helse, samt for grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikt.

– Det er ikke så veldig mye jeg har lyst til å si for øyeblikket. Det er vår vurdering i saken som er grunnen til at det er tatt ut tiltale, sa påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen i Spesialenheten for politisaker til NTB i mars 2024.

Les også: NRK: Politibetjent tiltalt etter å ha skutt mann i Stavanger

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer, John Christian Elden, sa til NRK i mars at hans klient nekter straffskyld.

Ifølge tiltalen hadde politimannen egentlig til hensikt å lyssette personen med lykten på pistolen. Istedenfor trakk han avtrekkeren for langt, og det gikk av et skudd.

Mannen er også tiltalt for «å ha utøvd offentlig myndighet og grovt uaktsomt brutt sin tjenesteplikt», fordi påtalemyndigheten mener det ikke var nødvendig å skyte umiddelbart.

Read Entire Article