Politi på Youngstorget: Ingen trussel for andre

1 week ago 78



  • Politi på Youngstorget: Ingen trussel for andre

    Flere politifolk er til stede utenfor et offentlig toalett på Youngstorget, iført beskyttelsesutstyr.

    Flere politifolk er til stede utenfor et offentlig toalett på Youngstorget, iført beskyttelsesutstyr. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

    Både politi og ambulanse er til stede utenfor et offentlig toalett på Youngstorget i Oslo, der én person har låst seg inne.

    Politiet fikk melding fra ambulanse om at to personer mulig hadde tatt overdose. Etter å ha fått motgift, oppførte de seg truende med en gjenstand og låste seg inne på et toalett.

    – Vi har nå fått bekreftet kontroll på én person. Vi venter på at den siste kommer ut, sier oppdragsleder Kristine Hedly i Oslo politidistrikt, klokken 16.13.

    Hedly sier at det ikke er noen trussel for andre.

  • Hepatitt A-utbrudd på barneskole i Bergen

    Alle ansatte og elever på 1. til 4. trinn bør vaksineres, er anbefalingen fra smittevernoverlegen etter at det ble påvist hepatitt A på Nattland skole i Bergen.

    Det er ikke mange elever som er smittet, men i samråd med Folkehelseinstituttet er man likevel kommet frem til anbefalingen, skriver Bergensavisen.

    Vaksineringen skjer etter planen tirsdag og onsdag.

    – Smitte med hepatitt A går via avføring til munnen. Det vil si for eksempel via urene hender etter toalettbesøk og så til mat eller drikke, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik i Bergen kommune.

    Hepatitt A er et virus som forårsaker leverbetennelse, og som det meldes inn rundt 40 tilfeller av i Norge årlig. Barn blir vanligvis lite syke.

  • Savnet spansk kvinne funnet død i Rauma

    10. september ble en person funnet død i fjellområdet Romsdalseggen i Rauma. Nå bekrefter politiet at den avdøde er en spansk kvinne som forsvant i fjor sommer.

    De pårørende er varslet om funnet.

    Kvinnen ble funnet omkommet i forbindelse med dronesøk. Politiet opplyste i forbindelse med funnet at de hadde grunn til å tro at den avdøde var den savnede kvinnen, og nå har de fått bekreftet identiteten.

    75-åringen hadde vært alene på ferie i Åndalsnes i fjor sommer, og i oktober sendte politiet ut en etterlysning etter å ha blitt kontaktet av spanske myndigheter om at hun var savnet.

  • Mia Christin Sætre Størksen

    13:54

    Lagmannsretten behandler Matapour-anke

    I juli ble Zaniar Matapour dømt til 30 års fengsel for terror i forbindelse med skytingen i Oslo natt til 25. juni 2022.

    Borgarting lagmannsrett behandler anken, og det er satt av syv uker til saken, som etter planen skal starte 4. februar neste år.

  • Mia Christin Sætre Størksen

    13:38

    Politiet gjenåpner voldssak i Bergen

    Politiet i Bergen har besluttet å gjøre ytterlige undersøkelser etter at en mann ble utsatt for vold i Nygårdsparken i Bergen 21. september. Det opplyser politiet i en pressemelding.

    Saken ble henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningspersoner, men i etterkant har politiet fått ulike henvendelser som gir grunnlag til at saken gjenåpnes.

  • Politiet: Kvinne antatt omkommet etter hyttebrann

    – Politiet har dessverre grunn til å tro at hun har omkommet i forbindelse med brannen, opplyser politiadvokat Maria Skog i en pressemelding.

    Etterforskningen er i en innledende fase, og politiet har foreløpig ingen formening om brannårsaken.

    Kriminalteknikere har startet undersøkelser med mål om å fastslå brannårsaken.

    Hyttebrannen skjedde i Karlsøybotn på Finnøya i Hamarøy kommune. Hytta ble totalskadet i brannen.

    Det var to personer i hytta da brannen oppsto, men en av dem klarte å redde seg uskadet ut. Politiet hadde søndag ingen holdepunkter for å mistenke at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med brannen.

  • Vårt Land: Olaug Bollestad er tilbake på Stortinget tirsdag

    Olaug Bollestad er tilbake i arbeid som stortingsrepresentant for KrF tirsdag.

    Det bekrefter både Bollestad selv og KrF overfor Vårt Land.

    Bollestad har den siste tiden vært sykmeldt. Hun gikk av som KrF-leder 22. august.

  • E18 gjenåpnet etter ulykke ved Nesbru i Akershus

    Nødetatene er til stede på E18 mot Drammen ved Nesbru hvor det har vært et sammenstøt mellom en lastebil og en personbil.

    Det er ikke meldt om personskade, men ulykken har skapt lange køer på E18 vest for Oslo.

    To felt er stengt forbi ulykkesstedet. Bilberger er på vei, melder politiet klokken 11.40.

    Litt før klokken 12.30 melder politiet om at veien er gjenåpnet.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article