Phil Jones åpner opp om karrieren: – Jeg var skamfull

3 hours ago 5



Skadene sørget for at Phil Jones (32) bare fikk syv kamper de siste tre sesongene i Manchester United. Nå forteller han om skammen, angst og fremtidsplanene.

 Ralf Rangnick ga Phil Jones et kvarter mot Brentford våren 2022. Det ble Jones siste Premier League-kamp. Foto: Jon Super / AP / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 06.10.2024 14:02

VG Live

Phil Jones sin kontrakt med Manchester United gikk ut for ett år siden. I august la han opp, etter å ha kjempet mot skader hele karrieren. Det gikk ut over det mentale for midtstopperen.

– Jeg var skamfull over å være skadet, til det punktet at jeg ikke engang ville snakke med lagkameratene mine, og jeg var flau over å gå inn i klubben hver dag bare for behandling, sier Phil Jones til BBC.

Søndagens oppgjør mot Aston Villa kan bli en skjebnekamp for manager Erik ten Hag.

32-åringen fra Lancashire slet med skader store deler av karrieren, men ingen så alvorlige som den han pådro seg sommeren 2020. Skaden omhandlet en ødelagt menisk, og karrieren ble aldri det samme etter sommeren for fire år siden. Det påvirket også Phil Jones utenfor fotballen.

– Jeg ville bare holde hodet nede når jeg var i en folkemengde. Det ble så ille en stund at jeg gikk nedover gaten og bekymret meg for hva folk ville si til meg i tilfelle jeg fikk kjeft, forteller Jones som også forteller at han slettet kontoene på sosiale medier på grunn av utskjellingen.

Selv om skadene preget karrieren hans, vil ikke Jones gå med på at det er synd på ham.

– Folk kunne komme bort til meg å si «det var synd med karrieren din». Men det er jeg ikke enig i, og jeg svarte dem etter hvert at jeg levde drømmen min. Med barndomsklubben min Blackburn, så Manchester United og England, sier Jones.

Han endte opp med 27 landskamper for England og var med til VM i 2014 og 2018.

– Jeg har aldri falt ut av kjærligheten til fotball, selv når ting ikke gikk bra for meg, sier Jones videre.

Det siste året har 32-åringen vært en del av utviklingsavdelingen til Manchester United, hvor han har tatt trenerkurs. Fremtiden håper han ligger i trenervirket.

– Jeg er ambisiøs, og vil utfordre meg selv. Jeg elsker å sette meg selv under press. Jeg klør etter å komme i gang i en trenerrolle, sier Jones som tror at hans erfaring kan bli en styrke.

– Jeg kan videreformidle mine erfaringer med motgang og hjelpe spillere å forberede seg på det som kommer – toppene og bunnene som alle spillere går gjennom, og de mentale utfordringene de vil møte for å takle alt dette, fortsetter den forhenværende Premier League-spilleren.

Read Entire Article