Perfekte dekk for norske vinterveier

3 days ago 8



Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Kortversjonen

Det testvinnende vinterdekket Continental Viking Contact 8 er dekket du bør sko bilen med for vinteren.

Continental Viking Contact 8 er videreutvikling av Viking Contact 7, som ble kåret til det beste vinterdekket i en rekke tester da det kom på markedet.

Elbil24.no har allerede kåret Continental Viking Contact 8 til årets beste vinterdekk.(Lenke til redaksjonell sak)

– Jeg er sikker på at vi har laget det beste vinterdekket for nordiske forhold. Viking Contact 8 tar med seg det beste fra forgjengeren, og vi har forbedret den totale kjøreopplevelsen ytterligere, sier produktspesialist i Continental Antti Ahomaki.

Antti Ahomaki er produktspesialist i Continental. Han har jobbet i over fem år med å utvikle Viking Contact 8.

Antti Ahomaki er produktspesialist i Continental. Han har jobbet i over fem år med å utvikle Viking Contact 8. Foto: Tuomo Kallonen

Forbedret kvalitet og ytelse

Med flere forbedringer i både dekkmønster og gummiblanding er VikingContact 8 optimalisert for vinterføre. Dekkmønster gir enda bedre grep på snø og is, noe som gir sjåføren bedre kontroll under krevende kjøreforhold.

– Alle dekk kan kjøre fort, men ikke alle dekk kan stoppe raskt. I Norden og Norge spesielt er vinterføret krevende. Mye av vår produktutvikling skjer i Norden, så vi vet hva som kreves av et godt dekk på norske veier, sier Ahomaki.

Vinterdekk må takle kulde, is, snø og slaps. Continental VikingContact 8 er utviklet for å møte disse utfordringene. Den spesialutviklede gummiblandingen forblir fleksibel i lave temperaturer, noe som gir bedre veigrep og sikrere kjøreegenskaper gjennom hele vinteren.

Vinterdekkene for elbil

I vinterlandet Norge er det ikke bare is og snø som er utfordrende på vinterføre. Når stadig flere kjører elbil, har også rullemotstand blitt en ekstra viktig faktor når man velger dekk.

Lave temperaturer er som kjent hardt for elbilbatterier, og spesielt i lave temperaturer vil man få mest mulig mil ut av hver watt.

– Continental Viking Contact 8 er spesielt utviklet med tanke på elbiler. Dekket gir best mulig grep når du trenger det, og minst mulig rullemotstand. På den måten får elbilsjåfører lengst mulig rekkevidde på kalde vinterdager, sier Antti Ahomaki.

Best, ikke billigst

Det er ikke til å legge skjul på at Continental Viking Contact 8 ikke er det billigste vinterdekket på markedet. Men er det akkurat her du skal spare penger?

– Vi utvikler våre dekk under nordiske forhold. Vi lytter til våre nordiske kunder og vet hva de vil ha og hva de trenger. Det finnes mange billigere alternativer på markedet, men spesielt når det kommer til vinterdekk anbefaler jeg å velge et dekk som kjenner nordiske forhold, sier Ahomaki.

Continental Viking Contact 8 er designet for å gi deg maksimal trygghet, uansett om du kjører på snødekte fjellveier eller i regnvåte bystrøk. Sammenlignet med forgjengeren har Viking Contact 8 fått en forbedret EU merking når det kommer til både energi, rullemotstand og stopplengde på vått føre.

– Dekket har allerede vunnet testen i Elbil24.no og jeg forventer at det kommer til å vinne flere. Continental Viking Contact 8 er det beste vinterdekket. Med dette på bilen din, enten det er elbil eller ikke, er familien trygg på vinterføre, sier Ahomaki.

Read Entire Article