Peps Haaland-beskjed: «Da må du gjøre det»

1 month ago 21



Manchester City-sjef Pep Guardiola kommer med klart svar til Erling Braut Haaland (24) etter serieåpningen.

 Erling Braut Haaland omfavnes av Pep Guardiola etter ligagullet i mai. De to jobber kontinuerlig med å gjøre Haaland en bedre fotballspiller. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 24.08.2024 05:44

– Jeg liker når han berører ballen, jeg liker når han scorer mål, som vanlig. Men jeg liker at han går dypere i banen i de rette øyeblikkene, og holder på ballen og er mer involvert i selve spillet, sier Guardiola på VGs spørsmål fredag ettermiddag.

Haaland scoret i serieåpningen mot Chelsea, men etter kampen ble hans involveringer i spillet nok en gang tema.

Nordmannen hadde kun 17 ballberøringer og tre vellykkede pasninger. Det er første gang noensinne at en spiller under Pep Guardiola fullfører bare tre pasninger i løpet av 90 minutter, ifølge Twitter-brukeren Statman Dave.

Men én av de berøringene ble til hans 91. City-mål i kamp nummer 100:

Sky Sports-ekspert Daniel SturridgeDaniel SturridgeTidligere Chelsea- og Liverpool-spiller. spurte hva han mente han burde bli bedre på som fotballspiller.

Haaland svarte spøkefullt at laget rett og slett ikke trenger ham, siden de andre har så god kontroll på ballen.

«Jeg kan bare stå og se på», sa 24-åringen.

Så reiste Haaland det han selv kaller «the million-dollar questionthe million-dollar questionEn skikkelig nøtt! Dette er spørsmålet du virkelig må være genial for å besvare.»: Ønsker han egentlig å være mer involvert, eller er det bedre om han hele tiden er i posisjon nærmest mål?

Nordmannen selv var åpen: Han visste ikke.

Og var dette spøk eller ekte?

Én ting kjennetegner Pep Guardiolas fotballfilosofi mer enn noe annet: Lagene hans dominerer nesten alltid kampene ved å ha ballen mer enn motstanderen.

Derfor er han også ekstremt opptatt av å ha flere spillere enn motstanderen i området hvor ballen er.

Når Erling Braut Haaland ikke involverer seg så mye i selve banespillet, blir det også en spiller mindre å sentre til.

Forrige sesong påpekte Guardiola imidlertid at Haaland likevel bidrar ved å til enhver tid holde to forsvarsspillere opptatt med å passe på ham.

Haalands oppgave blir derfor å være våken på det som skjer rundt seg.

– Hør her, han har den vanskeligste posisjonen i fotball. Han er omringet av to-tre forsvarere mesteparten av tiden. Det er ikke lett å finne rom når du har du har to på deg hele tiden. Men han er tålmodig, sier Guardiola.

Like tålmodig var han ikke her, dog:

Så gir han det som virker som et innblikk i hva konkret han har sagt til Haaland.

– «Når du ser at rommet er der og du kan gå dypere i banen, da må du gjøre det, du må gjøre det. Du har evnen til å holde i ballen og spille», sier Guardiola til VG om Haaland-dialogen.

– Vi må ikke glemme at han fortsatt er en ung spiller, 24 år gammel og har en margin for forbedring i spillet. Og han er åpen for å gjøre det, fortsetter han.

Manchester City møter nyopprykkede Ipswich klokken 16.00 lørdag ettermiddag. Den ny-gamle signeringen Ilkay Gündoganny-gamle signeringen Ilkay GündoganGündogan forlot Manchester City til fordel for Barcelona i fjor sommer, men ble presentert som City-spiller igjen fredag 23. august. (33) får muligens sin andre debut for klubben.

Og Pep Guardiola sender et lite varsku til de forsvarerne som skal møte Haaland til duell de kommende ukene:

– Han er i mye bedre forfatning enn samme tid forrige sesong. Det er det viktigste, og nå har vi én kamp i uken og restitusjon er lettere. Etter landslagspausen begynner den sinnssyke terminlisten.

Da gjelder det å benytte tiden til å koble av litt:

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin om engelsk fotball kårer vi de 100 beste spillerne i Premier Leagues historie. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article