Pappa Sørloth om sønnen: – Vi er ikke fornøyde

2 hours ago 5



Forventningene var store da Alexander Sørloth signerte for storklubben Atlético Madrid. Nå ønsker omgivelsene mer.

Foto: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a / Pa Photos / NTB
  • Andreas Hellenes, VG

    Andreas Hellenes, VG

Publisert: 18.10.2024 22:44

– Vi er ikke fornøyde.

Det svarer pappa Gøran Sørloth da VG spør hva han tenker om sønnens start i Atlético Madrid.

Han mener både sønnens og lagets prestasjoner har vært for variablevariableAtletico Madrid har syv poeng opp til ligaleder Barcelona etter ni spilte serierunder i La Liga. Alexander Sørloth har scoret ett mål hittil. så langt.

– De har fremdeles masse å gå på, og det er det fine med det. Det er mange nye spillere som skal få relasjonene til å sitte, påpeker pappa Sørloth.

I sommer punget Madrid-klubben ut over halvannen milliard kroner til sammen for Julian AlvarezJulian AlvarezArgentinsk angrepsspiller hentet fra Manchester City. Flere anerkjente aviser har rapportert om en overgangssum som kan strekke seg opp mot 100 millioner euro, altså over én milliard norske kroner., Conor Gallagher,Conor Gallagher,Engelsk midtbanespiller hentet fra Chelsea. Robin Le NormandRobin Le NormandFransk-spansk midtstopper hentet fra Real Sociedad. og Alexander Sørloth.

Gøran Sørloth

Pappa til Alexander, og tidligere landslagsspiller.

Den norske landslagsspissen står med ett mål på elleve kamper, men en vesentlig forskjell i nordmannens nye hverdag virker å være spilletiden.

Sist sesong var han Villarreals soleklare førstevalg på spissplass og startet nesten hver kamp - ofte spilte Sørloth 90 minutter.

I Atlético Madrid har han startet seks, blitt byttet inn i fem og foreløpig ikke spilt én hel kamp.

Pappa Sørloth erkjenner at dette er en utfordring:

– Vi har snakket om det, og det er en mental utfordring og ikke noe annet enn det. Han skjønner selv at her er det enda flere gode fotballspillere samlet, og at det også medfører flere utskiftninger enn han er vant med.

Hvor mange mål tror du Sørloth scorer denne sesongen?

Under ti ...

Mellom 10 og 15!

Han scorer mellom 16 og 25!

For en sesong det blir! Jeg spår over 25

Sørloth har hittil blitt brukt enten som alenespiss eller i tospann ofte med nevnte Alvarez. I kamper hvor han har blitt benket har Atlético stort sett brukt Alvarez og Antoine Griezmann på spissplassene.

Tross bare ett mål tror pappa Gøran at bedre tider venter:

– Alexander er på vei inn i det. Når de får brukt ham rett, vet jeg at han kan stelle i stand trøbbel for hvilken som helst motstander. Det har han vist før med sin fart og fysikk som skiller ham ut i spansk fotball.

– Så er han samtidig inneforstått med at han ikke vil spille alle kampene i løpet av en lang sesong. Men han vil gjerne være avgjørende og kjenne at han teller som han sier, altså at han er en viktig brikke for laget.

Sett denne?

– Personlig synes jeg prestasjonene til Sørloth har vært ganske gode, men Diego Simeone og resten av trenerapparatet forsøker fremdeles å finne ut hvordan de skal få mest ut av ham, sier Sid Lowe til VG.

Sid Lowe

Journalist og forfatter.

Få har fulgt La Liga tettere det siste året enn engelskmannen som formidler spansk fotball både på tv, i podkast og i spaltene til store, internasjonale nyhetsmedier.

– Jeg føler meg veldig trygg på at scoringene vil komme oftere etter hvert. En stor forskjell blir likevel at der han sist sesong var Villarreals åpenbare spissvalg, så har han nå en trener i Simeone som kommer til å rotere langt mer siden han også har andre angrepsspillere som Antoine Griezmann og Julián Álvarez som må spille mye.

Madrid-korrespondent i The Athletic, Dermot Corrigan, mener Sørloth har mer å tilby sin nye arbeidsgiver enn bare scoringer:

– Det første kravet Simeone setter til sine spillere uansett posisjon er glød, engasjement og evnen til å krige for klubben og sine lagkamerater. Man har sett hvordan Simeone har brukt lignende spisser som Diego Costa og Alvaro Morata tidligere. De skal være en ordentlig håndfull for motstanderens forsvar og samtidig bidra som oppspillspunkt når laget angriper, noe jeg tror man vil se Sørloth gjøre mye av.

Dermot Corrigan

Madrid-korrespodent for The Athletic.

Sørloths første sjanse til å pynte på målstatistikken for sin nye klubb kommer førstkommende søndag. Da står nyopprykkede Leganes på motstatt banehalvdel.

Read Entire Article