Overtidsdrama i Bodø: Rosenborg satte fyr på gullkampen

Bodø/Glimt fikk seg et slag i trynet på overtid. Nå er det kun to poeng ned til serietoer Brann.

Mats Arntzen, VG

Publisert: 28.10.2024 20:56

VG Live

Det er den minste avstanden mellom lagene siden starten av juli. Og da hadde Glimt også en kamp til gode.

På overtid satte den danske innbytteren Noah Sansah (19) inn seiersmålet for Rosenborg, og påførte Bodø/Glimt deres første hjemmetap i Eliteserien denne sesongen.

Når fire kamper gjenstår er det plutselig grunnlag for et ekte gullhåp i Bergen igjen.

Det hadde de færreste trodd for noen få måneder siden. På det meste var det 14 poeng som skilte lagene i september, riktignok da Glimt hadde spilt to kamper mer enn Brann.

18. september hadde både Glimt og Brann spilt 22 kamper. Da var det ti poeng som skilte lagene – med åtte kamper igjen å spille. På de fire neste kampene har Brann tatt innpå syv poeng.

Prøv og se selv – artikkelen fortsetter under kalkulatoren:

Bodø/Glimt fikk seg en skikkelig kalddusj da skuddet til Edvard Tagseth snek seg via stolpen og i mål.

I fire minutter var det kun to poeng som skilte Glimt og serietoer Brann, men så kriget Fredrik André Bjørkan inn utligningen for vertene.

Kraftig vind satte også sitt preg på kampen. Lagene hadde dermed én omgang hver med henholdsvis med- og motvind.

Fem minutter pause var Bodø/Glimt i ledelsen – nå med vinden i ryggen. Philip Zinckernagel satte ballen i mål etter en kaotisk «klabb og babb»-situasjon.

Ikke mange minuttene senere lå ballen i mål igjen. Denne gangen var det Rosenborgs tur til å slå raskt tilbake.

Adrian Nilsen Pereira snek seg fri i feltet og fikk all verdens tid til å sette inn 2–2 fra kloss hold. RBK-spilleren jublet foran J-feltet til Bodø/Glimt, og fikk pipekonsert i retur fra Glimt-fansens hardeste kjerne.

Jens Petter Hauge fikk så en eventyrlig mulighet til å fortsette trenden med scoring kort tid etter motstanderen. Zinckernagel serverte bodøværingen alene foran mål.

Hauge kunne avsluttet med første touch, men valgte å dempe ballen og da flyttet RBK-målvakt Sander Tangvik seg lynraskt og fikk blokkert skuddet fra kloss hold.

U21-landslagskeeperen måtte i aksjon igjen kort tid etterpå, da Zinckernagel forsøkte seg i keeperhjørnet på et frispark fra 20 meter.

På overtid eksploderte dramaet ytterligere. Ole Sæter var svært nær på scoring, men Glimt slapp unna.

På den påfølgende corneren gjorde de ikke det. RBK bet seg fast og Noah Sahsah satte inn seiersmålet for gjestene fra Trondheim.