Over 100 000 billetter solgt: - Enkelte dager i ferd med å bli utsolgt

2 hours ago 3



VM-sjef Åge Skinstad er godt fornøyd med å ha nådd milepælen, men sier han aldri kan føle seg helt trygg på at de når salgsmålet på 220 000 billetter.

Johannes Høsflot Klæbo dominerte under prøve-VM i Granåsen for et knapt år siden. Foto: Terje Svaan
  • Johannes Strand

    Johannes Strand

Publisert: 09.10.2024 09:35 | Oppdatert: 09.10.2024 09:52

– Vi har satt oss ganske tøffe mål og har sagt internt at vi skal selge 100 000 billetter før den siste inspeksjonen med FIS den 15. oktober. Derfor er vi kjempefornøyde med å ha nådd den milepælen.

VM-sjef Åge Skinstad kan glise etter å passert en milepæl. Over 100 000 billetter er solgt til Trondheim-VM.

Ligger foran Oslo-VM

Spesielt langrennsstafettene, femmilene og hopp i stor bakke peker seg ut som populære øvelser.

– Vi ligger ganske likt sammenlignet med hva Oslo-VM gjorde på samme tidspunkt i 2010. Det syns vi er en fin pekepinn. Også ser vi at enkelte dager er i ferd med å bli utsolgt. Samtidig er det fortsatt igjen billetter, og vi skal selge det dobbelte av det vi har gjort, fortsetter Skinstad.

VM-sjef Åge Skinstad er godt fornøyd med billettsalget. Foto: Christine Schefte

Ledelsen i Ski-VM har et salgsmål på 220 000 billetter.

– Er du trygg på at dere når det?

– Vi kan aldri være trygge. De havnet på et sted mellom 217 000 og 218 000 solgte billetter i Oslo i 2011. Den gangen passerte de 100 000 den 27. oktober. I dag er det en del som sier at det er en trend at folk kjøper billetter når arrangementene nærmer seg. Samtidig er det en jobb for oss hver eneste dag, og vi håper og tror at vi får en «boom» når sesongen starter.

– Hor viktig er billettsalget for økonomien til VM-selskapet?

– Den er helt avgjørende for at vi skal levere overskuddet på 20 millioner kroner. Og det overskuddet skal gå tilbake til skisporten. Det håper vi inderlig at vi skal klare, og da må vi selge billetter.

– Hvordan ser økonomien ut per i dag?

– Den er absolutt under kontroll. Det er ganske oversiktlig det vi driver med. Men kostnadene stiger jo. Alle har merket prisveksten, men vi har kontroll.

– Og hva er status for hele VM-arbeidet?

– Vi har veldig god kontroll på det sportslige. Og engasjementet er voksende. Vi har hatt en turné i regionen og skal besøke flere steder.

Adresseavisen kommer tilbake med mer.

Read Entire Article