Orkanen Helene har truffet Florida

1 week ago 7



  • Andreas Brattåker Støyva

    5 min

    Signalfeil for fjerde dag på rad i Oslo-området

    Det var forsinkelser og innstillinger på grunn av signalfeil ved Lindeberg, fredag morgen.

    Det skrev Bane Nor på sine nettsider klokken 06.11 i dag.

    Klokken 06.25 var problemet løst.

    Det er fjerde dag på rad der signalfeil påvirker morgentrafikken.

    Disse linjene kan påvirkes:

    • R13: Drammen – Dal, Hovedbanen

    • RE10: Drammen – Lillehammer, Dovrebanen

    • FLY1:Drammen – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget

    • R12: Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen

    • RE11: Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen

    • FLY2: Stabekk – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget

  • Vil ha kvinnelig generalsekretær i FN

    Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (t.v.) mener at en kvinne må bli António Guterres' overtaker som FNs generalsekretær. Gjennom nesten 80 år har kun menn hatt jobben.

    Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (t.v.) mener at en kvinne må bli António Guterres' overtaker som FNs generalsekretær. Gjennom nesten 80 år har kun menn hatt jobben. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

    Det er på tide at FN får en kvinnelig generalsekretær, mener Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

    Gjennom FNs nesten 80 år er det bare menn som har vært generalsekretær. Til sammen har det vært ni, og i dag er det portugisiske António Guterres som har jobben.

    Baerback påpekte i en tale til FNs hovedforsamling i New York torsdag at kvinner utgjør halve befolkningen i alle verdens land.

    – Så om denne organisasjonen tar til orde for likestilling og rettferdighet i verden, er det langt på overtid at vi viser det her i New York. Den neste generalsekretæren i denne organisasjonen bør være kvinne, sa Baerbock.

    Guterres' periode tar slutt i 2026. Han har uttrykt støtte til muligheten for en kvinnelig etterfølger.

    I FN-sirklene anses det som mest trolig at en person fra det globale sør får jobben, og Barbados' statsminister Mia Mottley har trådt frem som en mulig kandidat.

  • Utenriksministeren avviser påstander i omstridt Ap-bok

    Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) avviser påstandene om at han ikke fikk uttale seg om klimapolitikk våren 2021, da han var partiets energi- og miljøpolitiske talsperson. Påstandene er lagt fram i den omstridte boken «Partiet».

    Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) avviser påstandene om at han ikke fikk uttale seg om klimapolitikk våren 2021, da han var partiets energi- og miljøpolitiske talsperson. Påstandene er lagt fram i den omstridte boken «Partiet». Foto: Beate Oma Dahle / NTB

    Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) nekter for at han fikk forbud om å uttale seg om klimapolitikk, slik det hevdes i boken «Partiet», skriver VG.

    I boken, som er ført i pennen av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, hevdes det at Eide i realiteten fikk munnkurv om å uttale seg om klimapolitikk våren 2021.

    «Bakgrunnstallene viste at Arbeiderpartiet mistet oppslutning hver gang partiets klimapolitiske talsperson åpnet munnen», heter det i boken.

    – Det er absolutt ikke rikti

  • Mann henrettet i Alabama – femte i USA på en uke

    Alan Eugene Miller ble henrettet med nitrogengass i Alabama torsdag, den femte i USA på de siste sju dagene. Her er han fotografert i 1999.

    Alan Eugene Miller ble henrettet med nitrogengass i Alabama torsdag, den femte i USA på de siste sju dagene. Her er han fotografert i 1999. Foto: Dave Martin / AP / NTB

    En mann ble henrettet ved bruk av nitrogengass i Alabama torsdag. Henrettelsen var den femte på en uke i USA, det høyeste tallet 21 år.

    Den første henrettelsen skjedde fredag i Sør-Carolina, før to andre ble henrettet i henholdsvis Missouri og Texas på tirsdag, fulgt av en i Oklahoma torsdag.

    Ifølge Death Penalty Information Center (DPIC) er det første gang siden juli 2003 at fem mennesker er henrettet i landet på sju dager.

    1600 mennesker er henrettet i USA siden landets høyesterett i 1976 slo fa

  • Coldplay setter ny Wembley-rekord

    Chris Martin og Coldplay setter neste år rekord når de spiller ti konserter etter hverandre på Wembley stadion i London. Dette bildet er fra en konsert i Pasadena i California i 2023.

    Chris Martin og Coldplay setter neste år rekord når de spiller ti konserter etter hverandre på Wembley stadion i London. Dette bildet er fra en konsert i Pasadena i California i 2023. Foto: AP / NTB

    Coldplay blir historiske når de neste år som de første noensinne spiller ti konserter på Wembley stadion i London.

    Coldplay opplyste opprinnelig at de planla å spille seks konserter på Wembley.

    Nå er antallet konserter økt til ti, og bandet slår da den gamle Wembley-rekorden på åtte konserter som ble delt mellom Taylor Swift og Take That.

    Coldplay, som består av frontmannen Chris Martin, gitaristen Jonny Buckland, trommeslageren Will Champion og bassisten Guy Berryman, begrunner beslutningen med at det har vært fenomenal etterspørsel etter billetter til konsertene.

    Coldplays verdensturné Music Of The Spheres ble innledet in Costa Rica i mars 2022, og bandet har siden spilt for fulle stadioner verden over.

  • Hilde Bjørhovde

    i går22:00

    Alvorlig trafikkulykke ved Kongsvinger

    Det har vært en trafikkulykke mellom lastebil og personbil på rv2 ved Sigernessjøen ved Kongsvinger. Nødetatene er på stedet. Ulykken fremstår alvorlig, melder politiet på X.

    Det er to personer involvert, en i hvert kjøretøy. Skadegrad er ukjent, opplyser politiet. Vegen er stengt. Det vil bli skiltet omkjøring.

  • Skyting ved presidentpalasset i Guinea

    Oberst Mamady Doumbouya og de militære grep makten i et kupp i Guinea i 2021, og en militærjunta har siden styrt landet.

    Oberst Mamady Doumbouya og de militære grep makten i et kupp i Guinea i 2021, og en militærjunta har siden styrt landet.

    Det ble hørt skyting ved presidentpalasset i Guineas hovedstad Conakry torsdag kveld, og hæren sperret av sentrum og evakuerte innbyggere fra området.

    En lokal journalist, Fode Toure, forteller at han var noen få hundre meter fra presidentpalasset da skytingen startet, og mennesker flyktet fra området i panikk.

    Tungt bevæpnede soldater patruljerte senere sentrum av Conakry, ifølge en AP-journalist i området.

    Senere ble sperringen av sentrum fjernet.

    Mulig avhopperangrep

    En diplomat som er tett på G

  • Read Entire Article