Ordføreren har meldt seg ut: – Jeg har ingenting i Høyre å gjøre

3 hours ago 5



– Vi kan bekrefte at ordføreren i Lom, Kristian Frisvold, i går meldte seg ut av Høyre. Det sier kommunikasjonssjef Cato Husabø Fossen i Høyre torsdag kveld til NRK.

Frisvold selv bekrefter også utmeldelsen.

–– Jeg har ingenting i Høyre å gjøre lenger når de er med på å legge ned alle utkantskolene. De går inn i en konstellasjon med AP og MDG, så det ønsker jeg ikke støtte lenger.

Frisvold sier til NRK at han har vært medlem av Høyre siden 70-tallet en gang. Likevel sier han det ikke er vemodig å forlate partiet etter mer enn 40 år.

Han sier skolestruktursaken ble tungen på tungen på vektskålen og sier utmeldingen ikke vil få noen konsekvens for ordførerposisjonen hans, da han er valgt inn for Bygdelista.

Det var tidligere i uka at Lom-ordføreren fyrte løs i kommunestyremøte og sa at de ikke trengte å være saklige lenger og gå etter person. Utspillet kom etter en svært betent skolestrid i Innlandet der det til slutt endte med at to skoler og fire skolesteder ble lagt ned av et knapt flertall i fylkestinget. En av skolene som ble lagt ned er Lom videregående skole.

Det knappe flertallet i fylkestinget i Innlandet består av Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Høgre.

Read Entire Article