Ordfører sier «alt er lov» i skoledebatten: – Det er krig

4 hours ago 5



– Vi skal ha opp all mulig dritt, sier Lom-ordfører Kristian Frisvold. Nå er sikkerhetsavdelingen i fylket varslet.

 Lom kommune
KRIG: Lom-ordføreren erklærer full krig i debatten om skolenedleggelser. Foto: Lom kommune

Publisert 21.10.2024 21:28 Sist oppdatert 20 minutter siden

Ordfører Kristian Frisvold i Lom sier alt er lov i skolestrukturdebatten og erklærer full krig mot fylkespolitikerne i Innlandet.

 – Vi trenger ikke å være saklige lenger, vi kan gå etter person. Det betyr at alt er lov, det er konklusjonen min på sånn atferd, sa Frisvold da han hadde ordet på mandagens kommunestyremøte ifølge NRK

Fra talerstolen sa han at han har kontaktet journalister og bedt dem grave fra saker rundt fylkestingspolitikere fra Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne, og hans eget parti Høyre. 

– Vi skal ha opp all mulig dritt. Får jeg dokumentasjon, så bruker jeg det. Sånn er stoda. Det er krig, slo han fast.

Som følge av utsagnet er sikkerhetsavdelingen i fylkeskommunen varslet, ifølge NRK.

– Verst for dem

Frisvold er tilknyttet Høyre. Hanne Alstrup Velure, som er fylkesvaraordfører for Høyre, sier at uttalelsene er helt uakseptable.

– Som ordfører står man ikke og sier at det er krig og snakker om andre politikere på den måten. Det er ikke slik vi gjør det i Norge, sier hun.

Til NTB sier Frisvold at han står ved det han sa i kommunestyret.

– Hvis fylkespolitikerne har lik i skapet, så er det verst for dem, sier han.

Han understreker at han kun vil bruke lovlige metoder når han snakker om å grave opp «all mulig dritt» om fylkespolitikerne etter at de har vedtatt å legge ned flere skoler og skolesteder i Innlandet.

– Men når fylkespolitikerne opptrer med en så total arroganse som i skolesaken, da får de tåle dette, sier han til NTB.

Butikker holder stengt

Dagligvarebutikker, bakeri, sportsforretning og annen næringsvirksomhet i Lom stenger tirsdag i protest mot skolenedleggelsene.

Ledere, ansatte og innbyggere drar heller til Hamar sammen med skoleelever for å protestere mot skolenedleggelsene, skriver Nationen.

– All virksomhet stenges ned utenom apotek som er nødvendig for liv og helse. Jeg ringte en konkurrerende dagligvarebutikk, og de sa ja umiddelbart. Alle jeg ringte sa ja med en gang, sier kjøpmann og initiativtaker Arnt Rune Vole til avisa.

Også bedrifter i nabokommuner som Skjåk og Flisa holder stengt. Minst to bedrifter på Flisa holder stengt, ifølge Glåmdalen.

Read Entire Article