Ordfører i Lom vil anke vedtaket om skolenedleggelse: – Kampen er ikke slutt

2 hours ago 1



 Geir Olsen / VGKristian Frisvold, ordfører i Lom Foto: Geir Olsen / VG

Kristian Frisvold, ordføreren i Lom, sier at de allerede begynte å skrive på klagen tirsdag.

onsdag 23. oktober kl. 13:24

Onsdag bestemte fylkestinget i Innlandet at to videregående skoler og fire skolesteder blir nedlagt.

– Jeg tenker at det er helt gæernt. De vil jo legge ned hele omlandet, så dette er et vedtak som kommer til å bli anket av mange kommuner både innenfor statsforvalteren og departementet, sier Frisvold (Bygdalista) til VG.

Han skal allerede ha et møte med nabokommunene klokken 14.

– Så tar vi det derfra. Da får vi se veien videre, men vi har allerede begynt å forberede oss.

Frisvold sier han er villig til å ta saken helt til den internasjonale domstolen i Haag.

– Det går på barns beste, det er en del av FN-konvensjonen. De har ikke tatt hensyn til det i det hele tatt, mener ordføreren.

– Det er en trist dag for Lom?

– Det er klart det er, men kampen er ikke slutt. Den fortsetter. Jeg ba dem begynne å skrive klagen tirsdag for dette var som forventet, sier Frisvold.

Lom-ordføreren skapte rabalder mandag da han åpnet kommunestyremøtet med en voldsom tirade mot Innlandets fylkesordfører Thomas Breen som mener skolenedleggelsene er nødvendige.

«For min del er det erklært full krig. Det betyr at vi behøver ikke være saklige lenger. Det betyr at vi kan gå etter person. Det betyr at alt er lov. Det er min konklusjon på slik oppførsel» sa Frisvold da etter å ha fortalt en historie han mener setter premissene for saken:

For ifølge Frisvold skal Breen ha laget et papirfly av en argumentliste han fikk av Dovre-ordfører Magne Vorkinn (Senterpartiet) for en tid tilbake.

VGTV: Hør ordførerens voldsomme uttalelser

VG har tidligere vært i kontakt med Vorkinn, som ikke vil uttale seg om saken.

«Jeg vil jobbe etter det fremover. Jeg har kontaktet journalister for å be dem grave rundt fylkestingsmedlemmer fra Arbeiderpartiet, Høyre og MDG. Vi skal ha opp all mulig dritt. Får jeg dokumentasjon, så bruker jeg det og kjører med det,» fortsatte Frisvold på møtet og konkluderte:

«Sånn er stoda. Det er krig. Så har dere noe som jeg kan bruke, så setter jeg pris på å få det. For det er helt tydelig at saklig argumentasjon ikke når frem.»

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article