Også fire personer har blitt anmeldt etter Skatteetatens kontroll.
Tirsdag 19. november kl. 10:29– Det er svært alvorlig at flere av de som selger innhold via OnlyFans unnlater å innberette skattepliktig inntekt, sier divisjonsdirektør Odd Woxholt i Skatteetaten i en pressemelding.
Skatteetaten har avsluttet totalt 35 kontroller, hvorav de flere var unge kvinner. 24 av disse er ilagt tilleggsskatt.
– Fire personer er så langt anmeldt og flere vil bli anmeldt i tiden fremover. I en av sakene er det tatt ut tiltale og saken skal opp i retten i januar, skriver Skatteetaten.
Dette er OnlyFans
Dette er OnlyFans
- OnlyFans er en digital plattform/sosialt medium grunnlagt i Storbritannia i 2016. Under og etter pandemien, har OnlyFans har opplevd en eksplosiv vekst i popularitet.
- Visuelt ligner den på andre sosiale plattformer, som Instagram.
- Onlyfans lar brukerne tjene penger på egenprodusert innhold, uten å være avhengig av tradisjonelle bransjeaktører som produsenter eller distributører.
- OnlyFans startet for musikere, men har utviklet seg til en plattform hvor innholdsskapere lager og distribuere innhold, ofte av erotisk eller seksuell art.
- Man velger selv hva man vil legge ut, hvor mye man skal ta betalt og hvordan man tar betalt. Inntektene kan komme fra flere hold, inkludert abonnementsinntekter, enkeltsalg av innhold, streaming, donasjoner.
- Plattformen tar en andel av inntektene, vanligvis rundt 20 prosent.
Denne faktaboksen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Chat GPT, samt bearbeidet og kvalitetssikret av VGs journalist.
– Kontrollperioden omfatter inntektsårene 2019–2022. I 19 av sakene er det ilagt 40 prosent tilleggsskatt, mens fem personer har fått tilleggsskatt på 20 prosent. I tillegg er åtte saker oversendt Nav med mistanke om trygdebedrageri, noe som gjør sakene enda mer alvorlige, legger Woxholt til.
Les også: Thale lever av Onlyfans: – Det er lettjente penger
Publisert: 19.11.24 kl. 10:29Oppdatert: 19.11.24 kl. 10:29