To iranske tjenestemenn hevder Quds
-styrkens leder, Esmail Qaani, ikke har gitt livstegn siden forrige uke.søndag 6. oktober kl. 20:59Esmail Qaani, lederen for Irans Quds-styrke, har ikke vært i kontakt med iranske myndigheter siden luftangrep mot Beirut sent forrige uke, ifølge to høytstående iranske tjenestemenn nyhetsbyrået Reuters har snakket med.
– Jeg har ingen informasjon. Vi undersøker også sannheten rundt dette, sa Hizbollah-tjenestemann Mahmou Qmati, ifølge nyhetsbyrået.
Det har vært en rekke israelske luftangrep mot Beiruts sørlige forsteder Dahiyeh de siste dagene. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB
En av tjenestemennene sier at Qaani var i Beiruts sørlige forsteder, Dahiyeh, under et angrep torsdag, som angivelig var rettet mot den høytstående Hizbollah-toppen Hashem Safieddine.
Qaani skal imidlertid ikke ha møtt Safieddine på dette tidspunktet.
Safieddine er lederen for Hizbollahs mektigste råd, og fetteren til Hassan Nasrallah, som ble drept forrige uke. Han har blitt sett på som en sannsynlig etterfølger som Hizbollah-leder.
Qaani reiste til Libanon etter at Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallah ble drept i et israelsk luftangrep forrige måned, opplyser kildene
Esmail Qaani tok over ledelse av Quds-styrkene i 2020, etter at den forrige lederen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep ved flyplassen i Iraks hovedstad Bagdad.
Quds antas å ha mellom 10.000 og 20.000 medlemmer, som driver spesialoperasjoner og etterretningsvirksomhet i Irans naboland og andre steder i verden, skriver NTB.
Søndag kveld er det en spent situasjon i Midtøsten. Iran har ifølge Reuters besluttet å sette alle fly på bakken.
– Iran gjør det samme som resten av verden. De venter på et israelsk gjengjeldelsesangrep, sier militærekspert Tormod Heier.
Iran sendte tirsdag rundt 200 raketter mot Israel som gjengjeldelse for Israels likvidering av Hamas-leder Ismail Haniyeh, Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og den iranske generalen Abbas Nilforoushan.
Sperrer områder
Søndag kveld besluttet det israelske forsvaret (IDF) å beordre flere «lukkede militære områder» i landet. De sier ikke noe om hvorfor, men det er strengt forbudt for innbyggere å gå inn i de aktuelle områdene.
FNs midlertidige styrke i Libanon sa i en uttalelse i etterkant at de er dypt bekymret over aktiviteten til IDF.