Nye metoder for å drepe både voksne og barn finner jeg verken imponerende eller som du omskrev, interessant.

2 weeks ago 15



Det er nok flere enn meg som føler seg nærmest nummen av det enorme antallet grufulle krigshandlinger i Midtøsten.

Foto: Jacob Buchard / Fædrelandsvennen

Nye metoder for å drepe både voksne og barn finner jeg verken imponerende eller som du omskrev, interessant.

Jørgen Kristiansen og jeg er ikke alltid enig, det går for meg helt greit. Jeg reagerer når politikere med nasjonale ambisjoner, ja sågar om å sitte i sitt partis øverste ledelse ikke tar seg mer tid til å velge riktige ord. Krig og konflikt gjør nettopp at vi må være varsomme. Vi er alle ansvarlige for å gjøre det tydelig at menneskers verdi er like stor uavhengig av hvilken side av en konflikt man har havnet på.

Kristiansen sier selv til FVN etter at han endret ord fra imponert til interessant: «Det handler om at det er barn involvert på begge sider. Men jeg står likevel ved det jeg har skrevet. Men igjen, så vet vi ikke om Israel står bak.»

Jørgen Kristiansen har så lenge jeg har fulgt han i samfunnsdebatten vært opptatt av begrepet menneskeverd. Det er et begrep som må gjelde overalt. Vi som er opptatt av samfunnet har et viktig ansvar for å nettopp holde menneskers ukrenkelige verdi høyt.

Partiet Kristiansen er en del av har nærmest gitt seg selv monopol på menneskeverd som begrep. Da har jeg større forventninger til at partiets topper skal vise at mennesker har verdi, uansett hvor de bor og hvem de er. Jeg er ikke imponert!

Read Entire Article