Ny Oslo-guide: – Noen får fysiske reaksjoner på turene. Andre blir helt stille.

4 days ago 14



– Også på byens skyggesider er det sol! utbryter Oslo-guiden Michelle. 21 år etter første heroinsprøyte: Ukentlig viser hun frem gatelivet der over 30 venner har dødd. Og gleder seg over økende interesse.

På Vaterland «begynte jeg å injisere hver dag ved 10-tiden», forklarer en av Gatestemmer-omviserne. Neste offentlige by-vandring med Michelle er 18.10. Foto: Paal Audestad

Publisert: 02.10.2024 06:00

Hausmanns bro, Vaterland: Blidt, men brydd kommer Michelle Alexandra Muren farende. Både bussen og en metadon-dose ble forsinket. Området inngår ofte i turene til prosjektet Gatestemmer, forklarer hun.

– Også under broene her satte jeg sprøyter. Fire ganger om dagen, minst. Rett ut sagt har jeg vært gate-narkoman, i årevis, og manisk etter heroin. Generelt vet jeg ikke hvor greit det er å bruke så stigmatiserende ord, det er greit for meg. Mine venner gikk i sprøyterommet, jeg gikk langs elven, folk uten Oslo-adresse har ikke lov til å bruke sprøyterom. Alt handlet om mer-mer-mer. Min siste eiendel, en PC, byttet jeg mot 3 gram heroin. I armene mine døde mitt livs kjærlighet, av en overdose. Men rus kan også redde liv. Den reddet mitt.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article