Ny nedtur for Ruud - kvartfinale-exit i Sverige

2 hours ago 4



(Tallon Griekspoor - Casper Ruud 7–5, 7-6) Høsten 2024 fortsetter å være en tung periode for Casper Ruud (25).

 Casper Ruud har kun vunnet en tenniskamp denne høsten. Foto: HENRIK MONTGOMERY / AFP / NTB
  • Sander Hauan, VG

    Sander Hauan, VG

Publisert: 18.10.2024 20:36

Nederlandske Griekspoor, rangert som nummer 37 i verden, gikk respektløst til verks i Stockholm og slo verdensåtter Ruud i strake sett.

– Det er alltid bra å få en seier mot en topp ti-spiller og det er ikke alltid du får mulighetene til det. Det er veldig deilig, sier Griekspoor i seiersintervjuet sendt på TV 2.

Dermed ryker Ruud ut etter han slo Lorenzo Sonego i sin første kamp i Stockholm. Seieren mot italieneren for to dager siden var hans første siden slutten av august - da han slo kinesiske Shang Juncheng i 3. runde av US Open. I åttedelsfinalen tapte Ruud mot hjemmehåpet Taylor Fritz.

Både i Japan Open og Shanghai Masters ble det tap i Ruuds første kamper. I tillegg tapte han sin eneste single-kamp i Laver Cup.

 Tallon Griekspoor ga Casper Ruud litt for tøff motstand i Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

En god sesongstart, blant annet med semifinaleplass i Roland-Garros, plasserte Ruud i en glimrende posisjon i jakten på det prestisjetunge ATP-sluttspillet i november.

Formsvikten de siste månedene har imidlertid svekket Ruuds kandidatur betraktelig, men nordmannen befinner seg likevel på sjuendeplass på 2024-rankingen når kun få turneringer gjenstår. De åtte beste tar seg til sluttspillet i Torino.

Jannik Sinner, Carlos Alcaraz og Alexander Zverev har allerede booket plass i ATP-finalen. Daniil Medvedev, Taylor Fritz, Novak Djokovic, Ruud og Andrej Rublev innehar for øyeblikket de øvrige fem plassene.

Read Entire Article