Ny LSK-nedtur: Praktheading forlenget marerittrekken

1 month ago 19

(Lillestrøm – Tromsø 0–1) Én sjanse, én scoring. Et dødelig effektivt Tromsø-lag sørget for at gultrøyene nå står med fem strake tap.

Gjermund Åsen rev seg i håret over de misbrukte sjansene. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Mats Arntzen, VG

Mats Arntzen, VG

Publisert: 25.08.2024 16:22

Etter kampen kokte det fullstendig over da tidligere Lillestrøm-spiller Vetle Skjærvik feiret seieren foran LSK-fansen.

Hans tidligere midtstopperkollega Ruben Gabrielsen stormet bort og tok tak Tromsø-spilleren. Begge ble belønnet med gult kort.

«Jævla rasshøl», sang Kanarifansen mens flere stormet til tumultene. LSKs keepertrener Fredrik Vestgård fikk rødt kort.

Også Tromsø-trener Jørgen Vik var innblandet i kaoset.

Den nyansatte redningsmannen David Nielsen kommer ikke til dekket bord når han tar over LSK-jobben på mandag.

Før den tid har både Haugesund, Odd og Sandefjord muligheten tl å passere LSK. Med ti kamper igjen truer nedrykksspøkelset for alvor.

Lillestrøm dominerte kampen og hadde flere store sjanser, spesielt før pause. Likevel var det Tromsø som scoret kampens eneste mål.

Et innlegg fant veien til Vegard Erlien, som vartet opp med en praktfull heading utenfor rekkevidden til LSK-keeper Stefan Hagerup.

Vegard Erlien gratuleres etter scoringen som gjorde ham til matchvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var Tromsøs eneste avslutning innenfor sekstenmeteren før pause. I løpet av hele kampen hadde de kun to avslutninger på mål. Likevel reiser de nordover med tre poeng i bagasjen.

Dermed avslutter Lillestrøm en kaotisk uke med nok en nedtur.

Etter 0–4-tapet på Lerkendal bestemte Lillestrøm seg for å degradere hovedtrener Robin Asterhed tilbake til sin tidligere rolle som assistent.

Toni Ordinas og Simon Mesfin (i bakgrunnen) ledet LSK-laget mot Tromsø. Foto: Terje Pedersen / NTB

Beskjeden kom før en ny hovedtrener var på plass. Lillestrøm forsøkte å få Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til å ta jobben, men han ønsket ikke å bytte klubb midt i sesongen.

Fredag kom beskjeden om at danske David Nielsen tar over jobben fra og med mandag.

Assistenten Asterhed var en del av trenerteamet også mot Tromsø. Likevel var det akademisjef Toni Ordinas og sportssjef Simon Mesfin som ledet laget mot Tromsø.

TIL imponerte ikke, men har virkelig løftet seg etter en fryktelig start på sesongen.

Etter tap i alle de fem første kampene, har de tatt 24 poeng på de 15 påfølgende kampene. Kun Bodø/Glimt har plukket flere poeng i samme periodesamme periodeTromsø har riktignok spilt flere kamper enn resten av lagene i Eliteiserien i perioden fra 12. mai og frem til i dag..