NRK: Næringstopp siktet for snikfilming under Arendalsuka

1 month ago 17



Ifølge de fornærmede i saken var kameraet montert inne i en mobil høyttaler som sto på badet i en leilighet som flere disponerte, skriver NRK.

Hendelsen skal ha skjedd under Arendalsuka. Arkivbilde. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Publisert: 29.08.2024 18:02 | Oppdatert: 29.08.2024 18:22

Saken oppdateres

Ifølge NRK er en leder i en næringsorganisasjon siktet for seksuelt krenkende adferd under Arendalsuka.

Mannen, som har en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, skal ha plassert et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kvinnelige kolleger og en journalist.

Arendalsuka trekker over 150.000 mennesker til sørlandsbyen, noe som fører til tross press på overnattingsstedene. Det er derfor vanlig at organisasjoner leier private boliger, og at mange bor sammen i disse.

Ifølge de fornærmede var kameraet montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen.

Advokat Alexander Nyheim Jenssen representerer den siktede.

– Han er innstilt på å samarbeide med politiet, for å kunne avklare alle aspekter i saken, herunder legge alle kortene på bordet og erkjenne de faktiske forhold, skriver Jenssen i en uttalelse til NRK.

Jenssen sier også klienten hans er «svært lei seg og skamfull».

– Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykmeldt og går for tiden til behandling, fortsetter han.

Styrelederen i organisasjonen der mannen har en toppstilling, vil ikke kommentere saken overfor NRK. Han viser til at dette behandles som en personalsak.

Harald Kvarme er advokat og bistår de to kvinnelige kollegaene til mannen. Han sier til NRK at de oppfatter hendelsen som svært alvorlig.

– Dette er en politisak, og etterforskningen pågår. Derfor ønsker ikke mine klienter nå å uttale seg nærmere, av hensyn til etterforskningen, sier han.

Read Entire Article