NRK avpub­lise­rer «Team Inge­brigt­sen»

1 month ago 12



Kringkastingssjef i NRK, Vibeke Fürst Haugen, begrunner avpubliseringen med at NRK har vært i direkte kontakt med familiemedlemmer som uttrykker at serien er en belastning.

«Team Ingebrigtsen» fulgte løpefamilien mellom 2016–2021. Foto: Lise Åserud / NTB

Det bekrefter Mette Yvonne Larsen, bistandsadvokat for fem av søsknene Ingebrigtsen, til Aftenposten fredag formiddag. Det er ikke lenger mulig å se episodene på NRKs nettspiller.

NRKs etikkredaktør Per Arne Kallbakk har ikke besvart Aftenpostens henvendelse fredag. Kringkastingssjef i NRK, Vibeke Fürst Haugen, har heller ikke besvart Aftenpostens henvendelse fredag.

Kringkastingssjefen begrunner avpubliseringen slik i en pressemelding:

– Dette skjer som følge av en direkte kontakt med medvirkende familiemedlemmer, som uttrykker at seriens tilgjengelighet er en stor belastning for dem, en belastning som kommer på toppen av øvrig trykk som familiemedlemmer nå opplever.

Serien gikk på NRK mellom 2016–2021. Siden den gang har alle sesongene, foruten den første, vært tilgjengelig gjennom NRKs strømmetjeneste.

Serien er ikke å finne på NRKs strømmetjeneste fredag.

Dette møtte seerne dersom de forsøkte å se Team Ingebrigtsen fredag. Foto: Skjermdump NRK

Tirsdag publiserte Aftenposten et intervju med den eldste broren i Ingebrigtsen-familien, Kristoffer (36). Der retter han svært alvorlige anklager mot sin far, Gjert. Faren er tiltalt for vold, trusler og tvang mot datteren i perioden 2018 til 2022.

Gjert Ingebrigtsen har ikke kommentert de konkrete hendelsene som fremkommer i denne artikkelen. Gjennom sine forsvarere avviser han at han har gjort noe straffbart mot barna sine.

NRKs programdirektør Petter Wallace sa før sommeren at «Team Ingebrigtsen» ikke skulle avpubliseres.

– Vår holdning er som den har vært hele tiden: Vi ønsker ikke å avpublisere serien, sa han da. Nå er den holdningen endret.

Wallace sa samtidig at de kunne gjøre en ny vurdering dersom de fikk en «konkret tilbakemelding fra familien» om at det er særlig belastende for de som deltar i serien at den ligger ute.

Read Entire Article