Norwegian-feiring av OL-helten skapte trøbbel

1 month ago 27



Bagasjetrøbbel hos Olympiatoppens flysponsor SAS gjorde at Markus Rooth (22) måtte velge konkurrenten Norwegian hjem fra OL. Etterpå kom det reaksjoner.

Publisert: 15.08.2024 18:32

Norwegian fraktet Rooth tilbake fra Paris etter det sensasjonelle OL-gullet i tikamp.

På Gardermoen ble flyet tatt imot med vannborg.vannborg.En seremoni hvor brannbiler spruter vann i en bue over et fly som en hederlig markering. Flere norske mediehus sendte det hele direkte på TV.

Flyselskapet la også ut bilder i sosiale medier. Men det var før Norges Idrettsforbund (NIF) reagerte.

– Vi delte bilder vi fikk tilsendt på vår norske Facebook-konto som organiske innleggorganiske innlegg Innlegg på sosiale medier som naturlig når ut til publikum uten betaling for ekstra spredning. uten betalt distribusjon. Mandag kveld ble vi kontaktet av Idrettsforbundet som fortalte at innleggene ikke var i tråd med regelverket for publisering under et OL, og på grunn av usikkerheten omkring det valgte vi da å ta de ned, sier Eline Hyggen Skari, pressesjef i Norwegian.

VG vet at både bestillingen av Norwegian-fly og meldingene i sosiale medier har vært et tema blant personer tilknyttet Olympiatoppen de siste dagene.

– Vi har denne uken vært i dialog med Idrettsforbundet der vi søker ytterligere informasjon om regelverket for hvordan man kan gi en gratulasjonshilsen, sier Skari i Norwegian.

Idrettsforbundet, som har et samarbeid med konkurrenten SAS i over 30 år, bekrefter historien:

«Det er riktig at Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité kontaktet Norwegian og anmodet flyselskapet om å slette innlegget. Utøverne hadde ikke samtykket til at Norwegian skulle bruke bildene av utøverne i sin markedsføring, og vi registrerer at Norwegian valgte å følge vår anmodning og slettet det omtalte innlegget», skriver Finn Aagard, kommunikasjonssjef i Idrettsforbundet, til VG.

Bakgrunnen er de strenge reglene som Den internasjonale olympiske komité (IOC) praktiserer så lenge den olympiske ild er tent:

  • Det har alltid vært strenge regler knyttet til reklame både for selskap og utøvere i forbindelse med OL.
  • Dette tilfellet kan ha vært et brudd på regel nummer 40 i det olympiske charteret. olympiske charteret.Et sett med regler og retningslinjer for organiseringen av de olympiske leker og bevegelsen. Regelen begrenser utøvernes mulighet til å delta i reklame under OL.
  • Konsekvensene kan bli irettesettelse fra IOC. Det er også åpning for langt strengere straff, selv om det ikke er sannsynlig i denne saken.

Halvor Lea

Kommunikasjonsansvarlig i Olympiatoppen.

Halvor Lea bekrefter overfor VG at tilfellet er et brudd på regel nummer 40.

– Det aktuelle tilfellet er et brudd på regel 40, men IOC er tydelige på at slik «ambush marketing»«ambush marketing»At en markedsaktør urettmessig utnytter en utøver og /eller OL i sin markedsføring, når det er andre selskaper som har sponsorrettighetene., hvor utøveren uforskyldt blir utnyttet i ulovlig markedsføring, ikke får konsekvenser for utøveren, skriver Lea til VG.

– Norwegian har ingen avtale med IOC, NIF eller utøveren, og dermed ingen rettigheter til å benytte denne situasjonen i sin markedsføring, legger han til.

SAS hevder at det var en misforståelse som gjorde at Markus Rooth ikke brukte selskapet hjem fra Paris.

Også til Paris brukte Rooth og flere andre norske utøvere Norwegian.

«Bakgrunnen for at Markus Rooth ikke fikk muligheten til å fly med oss tilbake fra Paris var en enkel misforståelse knyttet til bagasjekapasitet. Vi skulle selvsagt veldig gjerne hatt Markus om bord selv, samtidig er det ingen stor sak for oss at man valgte en annen løsning akkurat i dette tilfellet», skriver Øystein Schmidt, pressesjef i SAS, til VG.

Read Entire Article