Norsk seier i OL-kvaliken: – Det er ikke bra nok

1 month ago 15



(Norge-Japan 4–2) Norge ble rystet av hardtarbeidende japanere, men et nytt norsk stjerneskudd og tre rutinerte profiler snudde matchen.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / NTB
  • Joachim Baardsen, VG

    Joachim Baardsen, VG

Publisert: 29.08.2024 17:35 | Oppdatert: 29.08.2024 17:56

– De spiller bra. All «kred» til dem. Vi spiller ikke på vårt beste. Det er ikke bra nok. Vi må opp noen hakk i morgen. Vi får en seier på en dårlig dag, sier Mats Zuccarello Aasen til VG.

36-åringen bidro sterkt til at Norge snudde matchen etter å ha havnet under etter 16 minutter av kvalifiseringsturneringen til OL i danske Aalborg. Teruto Nakajima (22) smalt asiatene i ledelsen på en effektiv kontring i åpningskampen torsdag kveld.

Norge var rystet. NHL-spiller Emil Lilleberg (23) ristet oppgitt på hodet. Japanerne beholdt ledelsen til andre periode.

– Det blir gitt bort. Dette kan ikke Norge være bekjent av, kommenterte Ole Eskild Dahlstrøm direkte på VGTV.

Japan tok med seg ledelsen i garderoben etter første periode.

– Vi blir litt for fine. Alle tror at vi er bedre enn vi er. Så spiller de bra. De kjemper på. Denne satt langt inne, men det er godt å få en seier, i alle fall. Vi må heve oss hvis vi skal ha sjanse til å komme til OL. Det tror jeg alle vet, sier Zuccarello.

Fire minutter ut i den andre benyttet Ken André Olimb (35) muligheten til å utligne da pucken plutselig lå fri foran mål. Nettkjenningen bidro til kjærkommen ro.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / NTB

Nye fire minutter senere kombinerte profilene Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen (40) da sistnevnte sendte Norge foran for første gang i matchen.

– Det er superstjernene som står frem, kommenterte Petter Tenstad på VGTV.

Deretter satte nylig NHL-draftede Michael Brandsegg-Nygård (18) inn både 3–1 og 4–1 for Norge.

– Vi var kanskje litt for offensive iblant, som gjorde at de fikk komme på kontringer. Men så syns jeg at det gikk bra. Det var digg å score. Jeg var halvveis frustrert da jeg hadde en i stolpen og en i tverrliggeren, sier Brandsegg-Nygård til VG.

– Japan glemmer den nye stjernen vår – som har den internasjonale børsa. Det er bra vi har fått i gang han for turneringens del, sier Dahlstrøm.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / NTB

Like før slutt reduserte Yushiroh Hirano (29) for Japan, som presset ytterligere på i jakten på utligning. Det lyktes de aldri med, men ekspertene er bekymret over Norges opptreden.

– Hvis Norge spiller som dette mot Danmark på søndag, er jeg redd vi kan se langt etter en OL-plass, sier Tenstad.

– Da tror jeg OL-toget går, sier Dahlstrøm.

Fredag skal Norge møte Storbritannia til den andre av tre kamper i OL-kvaliken.

– Jeg håper vi kan komme inn i den kampen med en bedre plan og struktur. Det er nok noen ting som vi kan justere, så blir det veldig bra, sier Mathias Emiliano Pettersen (24) til VG.

Deretter venter en hviledag lørdag før Danmark står på motsatt side av isen søndag ettermiddag. Bare førsteplassen i gruppen tar seg til OL i Italia i 2026.

Alle Norges kamper ser du direkte på VGTV.

Read Entire Article