Norsk kvinne drapssiktet i Spania: Ektemannen påført åtte knivstikk og flere forsvarssår

1 month ago 19



 Mattis Sandblad / VGHer bodde den avdøde mannen, kona og de tre barna deres. Foto: Mattis Sandblad / VG

Mens den drapssiktede kvinnen hevder hun handlet i nødverge da ektemannen ble drept, så mener spanske rettsmedisinere at han har forsøkt å forsvare seg mot angrepet.

torsdag 5. september kl. 22:26

Kortversjonen

  • Den drapssiktede kvinnen hevder hun handlet i nødverge under angrepet på ektemannen.
  • Spanske rettsmedisinere fant 14 knivskader på offeret, inkludert forsvarssår på hendene.
  • Advokat Elden mener skadene utelukker nødverge som forsvar.
  • Kvinnens forsvarer hevder at også hun har forsvarsskader og at hennes liv var truet.

Den 3. august meldte VG at en norsk mann hadde blitt drept av sin norske kone i Alicante-provinsen i Spania. Kvinnen varslet selv politiet, og sa at hun hadde handlet i selvforsvar.

VG kan nå gi et innblikk i funnene som to spanske rettsmedisinere ved Instituto de Medicina Legal de Alicante har gjort i den pågående drapsetterforskningen.

De to rettsmedisinske legene har undersøkt alle ytre og indre skader på kroppen til den avdøde ektemannen.

Totalt fant rettsmedisinerne 14 knivskader på kroppen som knyttes til drapet, ifølge VGs opplysninger.

Åtte av disse skadene beskrives som stikkskader, hvorav tre ble påvist på ryggen og seks i mage- og brystregionen og hodet.

I tillegg fant spesialistene ytterligere fem knivskader på offerets hender, som de anser å være såkalte «forsvarssår» – og som han ble påført da han forsøkte å beskytte seg mot knivangrepet, får VG opplyst.

– Vi er ikke overrasket over at de tekniske konklusjonene synes å utelukke påstanden om nødverge. Våre klienter ser at de tause sporene taler for seg i denne saken, sier bistandsadvokaten til den avdøde ektemannens familie, John Christian Elden, til VG.

Bilde av BistandsadvokatBistandsadvokat

John Christian Elden

Den drapssiktede kvinnen har i politiavhør forklart at det oppsto en krangel mellom henne og ektemannen og at hun handlet i nødverge.

– Gjentatte knivstikk både foran og bak på kroppen kombinert med omfattende avvergeskader på avdødes hendene, parkerer trolig forsvaret basert på en nødvergeteori, slik vi har forstått det spanske politiet, sier Elden.

Kvinnens forsvarer, Juan Sánchez Otharán, sier til VG at han mener det er tydelig at kvinnen handlet i nødverge.

Bilde av Juan Sánchez OtharánJuan Sánchez Otharán

Forsvarer

Hun hadde også flere skader da politiet kom:

– Det var livet hennes som sto på spill. Hennes skader er også, i likhet med den avdøde mannen, forsvarsskader. Altså har hun måtte forsvare seg, sier han.

Han sier videre at politiet som kom til stedet anså skadene til kvinnen som meget alvorlige, og at hun ble kjørt direkte til sykehus for å operere.

 Gisle Oddstad / VGFengselet hvor den drapssiktede kvinnen sitter varetektsfengslet. Foto: Gisle Oddstad / VG

Dødstidspunktet

Klokken 01.45 natt til fredag 2. august ringte den drapssiktede kvinnen selv til politiet i Alicante og fortalte at ektemannen var død og at det var snakk om selvforsvar.

Senere samme dag ble hun siktet for drap.

I tillegg anslår rettsmedisinerne at han døde mellom klokken 01.00 og 01.38 natt til 2. august – altså kort tid før kona varslet politiet.

Dødsårsak

De to spanske rettsmedisinerne mener døden til den norske barnefaren er et resultat av en voldsom hendelse som de omtaler som drap – og at selve dødsårsaken skyldes langvarig blodtap, får VG opplyst.

– Vi tar konklusjonen om drap til etterretning, og avventer rettens behandling av saken, sier Elden.

Hør VGs Krimpoddens episode om drapet:

Read Entire Article