Norsk antisemittisme og Netanyahu

1 month ago 21



Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg. Foto: Ketil Blom Haugstulen / Ellen Eriksen

Publisert: 30.08.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Odd E. Rambøl synes i sitt tilsvar til mitt innlegg om «hva en anonym norsk jødisk kvinne for tiden følte ved den sterkt økte antisemittismen i landet», at mitt innlegg var tendensiøs «synsing». Jeg tillot meg å skrive at hans innlegg med sammenblanding av fakta og meninger var nedrig, konspiratorisk og historisk ukorrekt. Så fortsetter han med å spørre om det hun oppfatter, «ikke er antisemittisme, men anti-Netanyahu». Rambøl påstår altså at når vi jøder opplever å måtte ha politibevoktning, finner hakekors og «Hitler skulle vunnet» på døren vår, hører rop om «Khaybar, Khaybar, ya yahud!», så er det ingen grunn til å mene at dette er antisemittisme, men en protest mot Netanyahu, hvis jeg skal forstå ham rett.

Rambøl har sikkert har fått med seg at det både i Israel og blant jøder i diasporaen sannsynligvis er en majoritet som ikke sympatiserer med den israelske statsministeren. Det har ingen betydning for hva brevskriveren og mange norske jøder i dag føler med hensyn til den økende antisemittismen i Norge.

Rolf Kirchner

Oslo

Read Entire Article