Norris fikk nei på klage

7 hours ago 7



Lando Norris’ straff fra USA Grand Prix sist helg blir stående.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 26.10.2024 12:27

Som følge av fem sekundersstraffen kom han bak VM-rival Max Verstappen på resultatlisten.

McLaren fikk ikke medhold i sin klage, som ble behandlet i forbindelse med helgens Mexico Grand Prix. Juryen sa nei til å ta opp saken til ny vurdering, melder Autosport og andre motorsportmedier.

Norris ble straffet for å ha «forlatt banen og oppnådd en fordel» da han kjørte forbi Verstappen i deres utrolige duell om 3. plass i løpet.

Hendelsen har vakt volsomt engasjement blant Formel 1-elskere i alle farger den siste uken.

Dommerne mente Norris forsøkte å kjøre forbi på utsiden uten å ha sin fremre aksel på linje med Verstappen. Dette er et krav i retningslinjene for forbikjøringer på utsiden i en sving.

McLaren mente imidlertid at juryen burde ha sett hendelsen fra motsatt perspektiv: At Norris allerede hadde passert Verstappen på langsiden før, og at det derfor var Verstappen som prøvde å kjøre forbi på innsiden.

Teamet mente at hvis dommerne hadde sett det fra dette perspektivet, ville de ha kommet til en annen beslutning. Derimot kommer det ikke fram om McLaren legger fram noe bevis for at det faktisk var slik.

Juryen avviste McLarens anmodning om en ny vurdering. De mente det var uholdbart å anse en påstått feil i dommernes vurdering som et nytt element i saken.

– En begjæring om gjennomgang gjøres for å rette opp en klar feil i en avgjørelse, heter det.

– Vi er uneige i denne tolkningen, fastslår McLaren i en uttalelse, men argumenterer for at saken ville reise flere spørsmål rundt dommeravgjørelser.

Norris uttalte torsdag at han mener «ting må bli klarere for fremtiden om hva som er tillatt og ikke».

– Det å slippe bremsene for å oppnå regelen om å være foran i svingen, uansett hvor bredt du kjører i utgangen, er ukorrekt. Jeg mener ikke det er slik racing bør være, sier Norris ifølge Sky Sports.

– Det er ikke jeg som lager reglene, sier Verstappen.

George Russell krasjet kraftig under trening i Mexico fredag:

Read Entire Article