Norge har ikke en egen atmosfære

1 month ago 27



Publisert: 19.08.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Klimaaktivistene Jonas Kittelsen og Emanuel Smari, som svarte på innlegget mitt i Aftenposten (29. juli), undervurderer konsekvensene av klimaaksjoner. De beskriver det som «ulemper», men når folk mister liv, er det langt mer enn en ulempe.

De ignorerer også fakta. Jeg har aldri hevdet at norsk olje er ren, men den er renere enn saudiarabisk olje, og den bidrar til å redusere utslipp. Norge har ikke en egen atmosfære. Legger vi ned vår oljeindustri, vil andre land måtte ty til kull, som er mer klimafiendtlig, eller kjøpe olje fra land som Russland og Saudi-Arabia.

Å legge ned Norges viktigste inntektskilde vil øke utslippene og styrke antidemokratiske regimer. Det er det som er økonomisk galskap. Aktivister påstår at protestene deres fører til demokratiske fremskritt, men å forårsake slike store problemer for samfunnet er langt fra demokratisk.

Jeg oppfordrer alle til å si sin mening uten at liv går tapt og kaos blir skapt.

Theodor Vik Thorkildsen

Leder i Lier FpU

Read Entire Article