Nordea: Rammet av dataangrep

2 hours ago 4



 Tom Little / Reuters / NTB Foto: Tom Little / Reuters / NTB

Nordea er nok en gang rammet av et DDoS-angrep. Dette vil påvirke noen kunder, sier selskapet.

Fredag 25. oktober kl. 19:51

– Vi fikk meldinger om ustabilitet på nett- og mobilbanken litt før kl 18.30, og det er DDoS-angrep som er årsaken. Noen kunder klarer å logge seg på, mens andre ikke klarer det, så det gjelder ikke alle. Vi håper å snart få tjenestene tilbake til det normale, sier Cathrine Graff, pressesjef i Nordea.

Bilde av Cathrine GraffCathrine Graff

Pressesjef i Nordea.

VG skrev i forrige uke om at Nordea har sett flere i DDoS-angrep enn tidligere:

– Vi ser en økning i DDoS-angrep. Vi vet vi er blant mange som kjenner på dette. Det siste angrepet varte over 25 dager og var mye kraftigere og i en helt annen form enn vi har sett før, sa Randi Marjamaa, landsjef for Nordea Norge til VG da.

Hva er et DDoS-angrep?

Et DDoS-angrep er et angrep som gjøres fra mange datamaskiner. Det betyr at hackeren bruker et botnet for å ødelegge offerets server med veldig mange forespørsler, slik at serveren blir overbelastet og ikke fungerer.

Det lager en slags trafikkork med «søppeltrafikk» som hindrer ekte trafikk fra å komme gjennom. Det er noe lignende som skjer når du blir kastet ut av den digitale billettkøen til neste års store konsertopplevelse. Det er rett og slett for mange som prøver å gjøre det samme, samtidig.

Formålet med tjenestenektangrep er ofte en signaleffekt, for eksempel ved å ramme nettsidene til en virksomhet. Formålet kan også være å provosere fram uønsket adferd, enten i virksomheten som angripes eller hos brukere av tjenesten som angripes, skriver Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 25.10.24 kl. 19:47Oppdatert: 25.10.24 kl. 19:51
Read Entire Article