Nora Haukland har vært i nytt avhør hos politiet

1 month ago 22



Avhøret varte i seks timer.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
AVHØRT: Marius Borg Høibys ekskjæreste Nora Haukland satt onsdag i avhør i flere timer. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Publisert 21.08.2024 17:01 Sist oppdatert 7 minutter siden

Det forteller hennes advokat, John Christian Elden. 

Avhøret varte i seks timer. 

Hun forklarte seg om episoder med fysisk og psykisk vold fra da hun var samboer med Marius Borg Høiby. 

– Hun har forklart seg om sine opplevelser med fysisk og psykisk vold fra Marius Borg Høiby fra den tiden de var sammen, sier advokat John Christian Elden som er oppnevnt som bistandsadvokat for Haukland.

– Haukland har også overlevert materiale hun har vært i besittelse av som supplerer hennes forklaring, sier han videre. 

– Stor lettelse

Haukland gikk først ut på sosiale medier og anklagde ekskjæresten Marius Borg Høiby for fysisk vold. Det skjedde etter at kronprinsessens sønn ble pågrepet og siktet for vold etter en hendelse i en leilighet på Frogner for rundt to uker siden.

I en pressemelding sier Elden at det var naturlig for Haukland å dele dette på sosiale medier. 

– Hun innser allikevel at hun burde ha avgitt sin forklaring til politiet før hun delte dette i sosiale medier, står det i pressemeldingen.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
Haukland skal ha overlevert materiale til politiet, sier hennes advokat. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Advokatfirmaet Elden sier Haukland først og fremst er opptatt av at ingen skal oppleve det samme som henne, og at Borg Høiby ivaretas på best mulig måte så han får den hjelpen han trenger. 

- Det har vært en stor følelsesmessig belastning for Haukland å forklare seg om svært personlige forhold, men hun opplever det samtidig som en stor lettelse å endelig å kunne være åpen om hendelsene under samlivet med Borg Høiby, avslutter advokat John Christian Elden.

Flere anklager

I etterkant av at Borg Høiby ble siktet for kroppskrenkelse og skadeverk har hans ekskjæreste Julianne Snekkestad, i tillegg til Nora Haukland, anklaget ham for fysisk og psykisk vold.

Også hun skal i nytt avhør denne uken. 

– Hun har hele tiden uttrykket en todelt motivasjon for å snakke om disse tingene. Det ene er at hun vil fortelle sin historie og få frem sannheten. Det andre er at hun vil forhindre at dette skjer igjen med noen andre, sa hennes bistandsadvokat Petter Grøden, til TV 2 tidligere onsdag. 

– Min klient er innstilt på å besvare de spørsmålene politiet har. Så lenge de har flere spørsmål, vil hun stille i avhør, sa Grødem.

Vil ikke kommentere

Høiby er siktet både for kroppskrenkelse og skadeverk, og han har offentlig innrømmet begge deler

Men han har ikke uttalt seg om anklagene fra Snekkestad eller Haukland. 

Hans advokat Øyvind Bratlien har uttalt at han ikke ønsker å kommentere anklagene fra ekskjæresten. 

I meldingen som Høiby onsdag delte med pressen gjennom advokaten sin, skrev han også at han var påvirket av både kokain og alkohol da han var voldelig mot kjæresten.

– Dette er en politisak. Som forsvarer for Marius er det ikke mulig eller riktig av meg å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene. Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, skrev advokat Øyvind Bratlien i en melding til NTB.

Read Entire Article