Nikki Haley trekker seg fra valgkampen i USA

1 month ago 22



  • Kongen får trolig pacemaker tidlig i neste uke

    Hans Majestet Kongen er i stadig bedring, og allmenntilstanden er tilfredsstillende. Legene er tilfredse med utviklingen, melder Slottet i en pressemelding.

    Infeksjonen er under kontroll, og pacemaker-innleggelsen vil trolig finne sted tidlig i neste uke.

    Kong Harald ble syk under en ferietur i Malaysia og ble hentet hjem av Forsvaret i helgen. Han er innlagt på Rikshospitalet.

  • Til sykehus etter arbeidsulykke

    En mann i 40-årene er fløyet til sykehus etter å ha kommet i kontakt med høyspent i Hamar, melder politiet.

    Det er ukjent skadeomfang.

  • Har omgjort «snippa»-dommen

    En svensk ankedomstol har omgjort den såkalte snippa-dommen. Det vakte sterke reaksjoner da en mann i 50-årene ble frikjent for voldtekt av en mindreårig jente i fjor. Årsaken var dommernes begrunnelse. Jenta hadde fortalt at mannen førte en finger inn i hennes «snippa». Dommerne mente det var uklart om hun siktet til skjeden eller de ytre kjønnsorganer. De landet på det siste og frikjente mannen.

    Riksadvokaten grep inn. Det ble ny rettsbehandling. Nå dømmes mannen til tre års fengsel for to tilfeller av voldtekt, ifølge svenske medier.

  • MDG og Venstre krever svar fra Mehl om politiets rom-oversikt

  • Fartøy rammet av eksplosjon i farvannet nær Jemen

    Et fartøy er rammet av en eksplosjon i farvannet utenfor Jemen, melder et sikkerhetsfirma.

    Det rammede fartøyet er et USA-eid konteinerskip som seilte under barbadosisk flagg, melder sikkerhetsfirmaet Ambrey.

    – Et fartøy i området meldte om en eksplosjon i nærheten av det Barbados-flaggede USA-eide konteinerskipet, heter det i en uttalelse fra Ambrey. Firmaet råder også andre skip i nærheten til å styre unna fartøyet.

    Houthi-bevegelsen i Jemen har den siste tiden stått bak en rekke rakett- og droneangrep mot skip i Rødehavet. De sier angrepene er ment å ramme Israel og allierte av landet, og at de skjer i solidaritet med palestinerne på Gazastripen.

  • Kongen venter fremdeles på operasjon

     Ole Berg-Rusten / NTB

    Kong Harald venter fremdeles på å få operert inn en pacemaker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

    Pacemakeroperasjonen som kong Harald skal gjennomgå, er fremdeles ikke gjennomført.

    – Hans Majestet Kongen har ikke gjennomført operasjonen, og vi henviser til pressemeldingene våre og kronprinsregentens uttalelser om kongens helsetilstand og forholdene rundt behandlingen fremover, skriver kommunikasjonsrådgiver Sara Svanemyr i en e-post til Nettavisen.

    Tirsdag sa kronprins Haakon at kongen har hatt en infeksjon som er blitt behandlet, og at den lavere hjerterytmen gjorde at helseteamet la inn en midlertidig pacemaker.

    – Så planlegger de også å legge inn en permanent pacemaker, sa kronprinsen.

    – Tidspunktet for pacemaker-innleggelse bestemmes av når kongen er helt infeksjonsfri. Dette kan ta flere dager, så kongen vil trolig bli værende på Rikshospitalet til over helgen, skrev Slottet i en pressemelding mandag.

  • Problemer med E-resept i Norge

    Det har vært nettverksproblemer hos en underleverandør til E-resept i dag.

    Norsk helsenett la ut melding kl. 1025 om at E-resept var utilgjengelig for alle brukere. Også oppslag på resepter i Kjernejournal og Helsenorge var utilgjengelig.

    Kl. 1038 melder de at E-resept virker som normalt, men at de overvåker alle systemer den neste tiden før hendelsen anses som løst.

  • Vil fengsle 15-åring etter knivstikking i Asker

    Politiet ber om to ukers varetektsfengsling av 15-åringen som skal ha knivstukket en 18 år gammel gutt i Asker tirsdag kveld.

    Det sier politiadvokat Mette Eriksen til Budstikka. Fengslingsmøtet skjer onsdag formiddag.

    – Dette er ikke tilfeldig involverte, både gjerningsmann og fornærmede er kjent av politiet fra tidligere, bekrefter Eriksen.

    Guttens forsvarer, advokat Christian Nordgaard, sier til samme avis at hans klient ikke har tatt stilling til straffskyld ennå.

    Det var klokken 23.30 tirsdag kveld at politiet meldte at de hadde rykket ut til en adresse i Asker etter melding om knivstikking.

    En tenåring var påført flere knivstikk. Natt til onsdag opplyste politiet at tilstanden til vedkommende beskrives som stabil.

  • Skattemeldingen på vei – advarer om svindel

     Lise Åserud / NTB

    Skatteetaten advarer om svindelforsøk i forbindelse med skattemeldingen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Foto: Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

    Skattemeldingen fra Skatteetaten er ventet i disse dager. Svindlere utnytter dette med utspekulerte forsøk på å lure folk, advarer Skatteetaten.

    – Svindelforsøkene blir stadig mer utspekulerte og får utseende som blir svært troverdig. Det gjør at folk må være ekstra på vakt når det tilsynelatende kommer meldinger fra for eksempel oss i Skatteetaten med lenker eller innlogging, sier direktør Ragna Fossen for sikkerhetsstaben i Skatteetaten.

    Svindlerne sender ofte e-poster eller tekstmeldinger som har en utforming hvor logoer og utforming ligner den de gir seg ut for å være fra, forklarer Fossen.

    – Når utformingen eksempelvis er helt likt Skatteetatens logo og farger, må folk vite at vi aldri sender lenker uoppfordret som du skal klikke deg inn på, eller be om innlogging direkte. Vi etterspør heller ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene, sier Fossen.

  • Luftforsvaret utreder konsept for spredning av flybaser

     Cornelius Poppe / NTB

    Luftforsvaret har mye å lære fra Sverige og Finland om spredning av flybaser, ifølge kommunikasjonssjef Eivind Byre. Her er en F-35 på bakken og en svenskprodusert JAS Gripen i lufta under jagerflyøvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE) på Ørlandet flystasjon i mai i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: Cornelius Poppe / NTB

    Luftforsvaret utreder et konsept for spredning av små flybaser for å forhindre at en motstander kan ødelegge store deler kampflyflåten på ett sted.

    Blant annet har Sverige mulighet til å spre kampfly utover landet for å gjøre det vanskelig for en fiende å ødelegge store deler av flåten samtidig. Flere steder i landet kan brede riksveier benyttes som rullebaner, skriver VG.

    Også Finland kan spre sine kampfly på denne måten. Luftforsvarets kommunikasjonssjef Eivind Byre sier Norge har mye lærdom å hente fra nabolandene.

    – Vi har mye å lære fra Sverige og Finland om spredning, og vi er i gang med å utvikle vårt eget, sier Byre til avisen.

    – Det tar utgangspunkt i å bruke flyplasser i hele Norden og motorveier der det er mulig, legger han til.

    Luftforsvarets F-35-kampfly opereres fra to baser i Norge, på Ørland og Evenes.

  • Ekspresstog til Holmenkollen i helgen – med billettkontroll

    T-banetilbudet til Holmenkollen styrkes i forbindelse med Holmenkollen skifest. Lørdag og søndag kjøres ekspresstog gjennom sentrum til Holmenkollen på linje 1E, melder Ruter.

    – Det settes inn ekstra T-baner i perioder det ventes mange reisende. Vær tålmodig og beregne god tid. Det er mange som skal samme vei samtidig, sier pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter.

    Ekspresstogene stopper ikke underveis mellom Majorstuen og Holmenkollen på grunn av plattformlengden på stasjonene. Reisende fra disse stasjonene må benytte ordinær linje 1 som kjører mellom Frøen og Holmenkollen.

    Merk at Besserud og Midtstuen stasjon er stengt lørdag og søndag fra ca. kl. 09.00 til 17.00 av sikkerhetshensyn.

    Ruter minner samtidig om at det vil bli gjennomført billettkontroller i kollektivtrafikken i helgen.

  • Read Entire Article