Næringstoppens spionkamera skal ha hatt over 1000 videofiler

1 month ago 21



Opplysninger til TV 2:

Politiet ransaket boligen og arbeidsplassen til næringstopp og KrF-politiker John Anders Lindtveit Røse.

 Stortinget
SIKTET: John Anders Røse, her på høring i Stortingets utenriks- og forsvarskomite i april i år på vegne av Maritimt Forum. Foto: Stortinget

Publisert 02.09.2024 14:27

På kameraet som Røse hadde skjult i en høyttaler på et bad i en bolig under Arendalsuka, skal det ha vært over 1000 videofiler datert helt tilbake til 2021, erfarer TV 2.

Dagens Næringsliv, hvor journalisten som avslørte kameraet jobber, omtalte dette først. Avisen har også publisert bilder og detaljerte beskrivelser av kameraet, som ifølge DN er av merket LawMate PV BT10i.

TV 2 har forelagt Røses advokat disse opplysningene, men han har ikke besvart våre henvendelser mandag.

– Ingen kommentar. Viser til det jeg har sagt til NRK tidligere, sier siktedes advokat Alexander Nyheim Jenssen til DN i dag.

Røse var frem til januar i år leder for Nordre Follo Kristelig Folkeparti (KrF). Han har tidligere vært vararepresentant til Stortinget og ansatt i KrFs stortingsgruppe. Ved kommunevalget for under ett år siden stilte han som kandidat for Nordre Follo KrF.

Frem til før helgen var han leder i Maritimt Forum. Røse er gift med nestleder Ida Lindtveit Røse i KrF.

Politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt sier de håper å avhøre den avgåtte næringslivstoppen og KrF-politikeren John Anders Lindtveit Røse i løpet av de neste dagene.

– Det er foreløpig ikke avtalt tid og sted for avhør av den siktede, men vi håper å kunne få gjennomført et avhør i løpet av denne uken, sier Søfteland i en uttalelse mandag.

Han bekrefter også at politiet har ransaket boligen og arbeidsplassen til Røse.

Ransakingen av boligen skjedde 20. august, får TV 2 opplyst.

– Politiet har foretatt ransaking på siktedes bopel og arbeidsplass.
Det er gjort beslag i saken og de tekniske undersøkelsene knyttet til disse pågår uten at jeg ønsker å gå konkret inn på hva politiet har beslaglagt, sier Søfteland.

14. august avdekket en journalist i Dagens Næringsliv at Røse hadde plassert et kamera skjult i en høyttaler på et bad han delte med flere andre personer i en bolig under Arendalsuka.

– Han er innstilt på å samarbeide med politiet, for å kunne avklare alle aspekter i saken, herunder legge alle kortene på bordet og erkjenne de faktiske forhold. Min klient er først og fremst svært lei seg og skamfull over saken, og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt. Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykemeldt og går for tiden til behandling, skrev Røses advokat Alexander Nyheim Jenssen i en SMS til TV 2 i helgen.

Read Entire Article