Nådeløs Knutsen etter nedturen: – For snilt og forsiktig

1 month ago 16



Etter å ha røket ut av Champions League, var Kjetil Knutsen om mulig enda mer skuffet over Glimts prestasjon dagen derpå.

 Kjetil Knutsen sammen med assistenttrener Gaute Helstrup. Foto: Nikola Krstic / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 30.08.2024 12:28

– Vi er altfor langt unna det nivået vi skal være på. Det er mentalt, taktisk og teknisk. Alle områder. Det kjenner du litt på, sier Kjetil Knutsen til VG.

Det er blåmandag på en torsdag for de gule fra Bodø. Rett før spillerne setter seg i bussen til flyplassen i Beograd, forteller Kjetil Knutsen litt om sin evaluering etter 0–2-tapet mot Røde Stjerne.

Den er ganske nådeløs.

– Jeg synes ikke synd på meg selv eller oss. Det er veldig mange ting som skal evalueres og noen av de vil jeg ikke ta med deg, for det vil høres ut som unnskyldninger. Men det handler om summen av ting, sier Knutsen.

 Kjetil Knutsen med instruksjoner til Philip Zinckernagel etter kampen i Beograd. Foto: Nikola Krstic / NTB

Han begynner å prate om noe han mener serberne hadde mye mer av.

– Inn i slike kamper må du fylle på med en liten dose galskap. For de så betyr dette alt. Der er ikke i vi i går. Det er for snilt og forsiktig. Så er det fortsatt en del ting vi får avslørt som vi rett og slett må ta tak i. Det går på strukturen vår, sier suksesstreneren.

– Det mangler en desperasjon etter å vinne?

– Jeg synes de har en større desperasjon enn oss. Den tunnelentunnelenPå Røde Stjernes hjemmebane er spillertunnelen beryktet. Den ligger rett under hjemmefansen som lager et voldsomt leven for lagene som går på banen. ... Det må vi bare håndtere. For å si det sånn: Det var mye større trykk i Roma i kamp to. Nå håndterte ikke vi den så jævlig braså jævlig braGlimt tapte 0-4 i 2022. heller, sier Knutsen og påpeker at han satt langt oppå tribunen i den kampen grunnet suspensjon.

– Alt er læring. Det er sånn du må ta det. Det er gode prestasjoner og dårlige prestasjoner, og dette var en svak prestasjon fra vår side.

Det som har kjennetegnet Glimt under Kjetil Knutsens ledelse, er hvordan de hele tiden har holdt på sin måte å spille på. Det Knutsen likte dårlig i den kokende gryten i Serbia, var at Glimt mistet akkurat den.

– Du må ha en identitet, robusthet og mot. Fra vi starter kampen begynner vi å spille bakover. Det går ikke. Igjen: Det er jeg som må ta hovedansvaret. Jeg peker ikke på andre, sier Knutsen, som flere ganger i løpet av det fem minutter lange intervjuet rister på hodet av det han har sett.

Bergenseren har tenkt litt på hva han og Glimt kunne gjort annerledes.

– Det handler om å lese gruppen. Jeg følte vi var der i går. Det kan jeg i ettertid ikke si at var rett. Er det fordi jeg i den tilnærmingen har for stor tro på det? På oss? Jeg må se alle nyansene i det, sier han.

– Har dere snakket om det i dag (torsdag)?

– I dag har vi ikke snakket. I dag handlet det om å få de i aktivitet. Timingen er god når vi har fått pustet litt og sett kampen igjen på nytt. Slik at tilbakemeldingen blir konstruktiv og god.

Søndag venter Strømsgodset i Drammen. I Eliteserien er Glimt fortsatt favoritter.

Før det venter trekning til gruppespillet i Europa League.

– Hva håper du på?

– Nesj ... Vi tar det vi får, sier Knutsen og smiler.

– Manchester United til Aspmyra hadde vært noe?

– Vi tar det vi får. Jeg er kjedelig sånn, sier han og smiler.

Read Entire Article