Nå skriver Mia Rusthen selv: – Jeg fikk livet i gave på nytt

3 hours ago 5



Mia Rusthen (22) skriver selv i en ny oppdatering at hun går for egen maskin og husker mer og mer.

Mia Rusthen sammen med storesøster Sunniva på sykehuset i Italia etter ulykken i juni. Foto: Mia Rusthen Racing
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 06.10.2024 20:10 | Oppdatert: 06.10.2024 20:28

– 16 uker siden jeg fikk livet i gave på nytt! heter det i Facebook-meldingen, som er på både norsk og engelsk.

Midt i juni var Rusthen involvert i en stygg ulykke på den legendariske Misano-banen under tidenes første VM-runde for kvinner i roadracingroadracing Hastighetsløp på asfaltbane med motorsykler.. Hun ble lagt i kunstig koma etter ulykken og ble operert for å unngå økende trykk i hodet. I sommer ble hun overført til Sunnaas sykehus for videre rehabilitering og opptrening.

Dette er første gang at Mia Rusthen selv oppdaterer sin egen tilstand på sosiale medier. Tidligere er det familien som har gjort det.

– Her er jeg i dag: Jeg går for egen maskin, jeg tenker, jeg husker mer og mer, jeg snakker, jeg ler, jeg gråter, jeg spiser, jeg leker, jeg kjemper - JEG LEVER! skriver Mia Rusthen.

Mia Rusthen er ute og går sammen med kjæresten Sindre ifølge posten på hennes Facebook-side. Foto: Mia Rusthen Racing

– Det er høyresiden min som er påvirket av hjerneskaden, men den kommer seg litt etter litt, og jeg har tenkt å fortsette å trene og jobbe til den blir så bra som overhodet mulig igjen.

Mia Rusthen innrømmer at hun ikke husker så mye av sin VM-opptreden i Italia i juni.

– Jeg forstår fortsatt ikke helt at jeg har kjørt VM, og husker minimalt av eventyret. Men hjertet og kroppen husker menneskemøtene, og særlig jentene jeg konkurrerte mot.

Mange i motorsykkelmiljøet i verden følger med på hvordan det går med henne, og Mia Rusthen har lagt ut sin oppdatering både på norsk og engelsk.

– Det er derfor med enorm glede jeg kan meddele at jeg har fått tillatelse fra legene om å dra til årets VM-finale på Circuito de Jerez i Spania for å hilse på alle jentene og se de to siste løpene, fortsetter Rusthen.

Familien og teamet skal følge henne til den spanske racerbanen helgen om to uker.

1 av 2Foto: Mia Rusthen Racing

Read Entire Article