Møttes på afterski i 2013 – lørdag giftet de seg i alpinbakken

3 weeks ago 19Øyvind Aastad Kjøs dultet borti Camilla Østerbø ved et uhell på afterski i Hemsedal for elleve år siden. Siden har det alltid vært dem.

 Ståle Fossheim/Fossheim Studio
RASKE BRILLER: Camilla Østerbø og Øyvind Aastad Kjøs giftet seg med slalåmsko, raske briller og ski på beina. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

Publisert 23.04.2024 20:15

Camilla Østerbø og Øyvind Aastad Kjøs fra Førde ville ikke ha et vanlig bryllup eller gifte seg i kirken. De ville finne noe som passet dem litt bedre.

Ettersom begge er glade i å stå på ski og være ute i naturen, bestemte de seg for å ta skiene fatt – og giftet seg på toppen av Jølster Skisenter.

Saken er tidligere omtalt av Firda.

Slalåm i bunad og smoking

Det ble et uforglemmelig bryllup for paret som er bosatt på Vestlandet:

– Vi har ikke landet helt enda. Det var helt fantastisk, og vi kunne ikke forestilt oss at dagen skulle bli så bra som den ble, sier Østerbø til TV 2.

Brudeparet byttet ut kirkegulvet og løper, med skiheis og slalåmski.

Gjestene ankom vielsen med skiheisen eller scooter.

Ordføreren i Sunnfjord kommune, som skulle vie dem, ble til og med fraktet opp til toppen i en tråkkemaskin.

 Ståle Fossheim/Fossheim Studio
«KIRKEGULVET»: Det er ikke mange «kirkegulv» som har en like fin utsikt til naturen som denne. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

Østerbø forteller at det var fantastisk å gifte seg i fjellet med familie, venner og naturen rundt seg, og ikke minst fint vær:

– Da vi sto på toppen og sa «ja» til hverandre, kom sola og skinte ned på oss. Det var et veldig fint øyeblikk, sier hun.

Etter vielsen satte brudeparet og alle gjestene utfor bakken på slalåmski, og rant ned til kafeen.

– Folk hadde på seg bunad, smoking og finkjoler. Alle hadde kledd seg opp, så det ble veldig spesielt da vi sto nedover, forteller bruden.

På kafeen var det satt opp skikkelig afterski, før de senere dro til lokalet hvor de skulle ha middag med gjestene.

Også her hadde de skitema med shotte-ski, masse lys, musikk, fine taler og en skikkelig fest.

 Ståle Fossheim/Fossheim Studio
KLAR FOR AFTERSKI: Etter vielsen tok alle på seg skiene og rant ned alpinbakken til afterskiområdet. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

Møttes på afterski

Det skiinteresserte paret møtte hverandre for første gang på afterski i Hemsedal i 2013.

– Det var helt tilfeldig at vi traff hverandre, forteller Østerbø.

– Han klarte å dulte borti meg mens vi sto på bordet og danset på Stavkroa, slik at jeg falt ned. Så dro han meg opp igjen på bordet, og da var det gjort, sier hun og ler.

Siden den gangen har det alltid vært dem.

Planen var egentlig å gifte seg på en fjelltopp med bare noen få til stede, men da Aastad Kjøs sjekket mulighetene for å gjennomføre bryllupet i skisenteret, ble det mulig å invitere flere.

Like etter nyttår sendte de ut invitasjonene til bryllup i alpinbakken.

– Det ble veldig godt mottatt. Folk hadde gått og gledet seg i flere måneder til å være med på dette, forteller bruden.

 Ståle Fossheim/Fossheim Studio
ON TOP OF THE WORLD: Selv om bryllupet kanskje ikke fant sted på toppen av verden, var det slik det føltes for brudeparet. Her er gjestene som ble med opp på fjelltoppen. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

På festmiddagen var det totalt 78 gjester, og rundt 60 av dem stilte til vielsen på toppen av fjellet med skiene på.

– Vi er veldig glad for alle gjestene som stilte. De var med på å lage dagen vår perfekt ved at de tok utfordringen på strak arm. Det betyr veldig mye, legger hun til.

Det nygifta paret har ikke fått planlagt bryllupsreisen sin enda, men har likevel en idé om hvor de skal:

– Vi har snakket om Svalbard. Vi har veldig lyst til å reise dit og ta med skiene. Det er en drøm vi har, så jeg tror det blir dit vi drar på bryllupsreise.

 Ståle Fossheim/Fossheim Studio
NYGIFT: Øyvind Aastad Kjøs og Camilla Østerbø fikk vist frem skiferdighetene sine like etter at de ga hverandre sitt «ja». Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio
Read Entire Article