Møtte pressen. Kronprinsessen ville ikke si noe om sønnens straffesak.

1 month ago 15



Kronprinsessens sønn er siktet for kroppskrenkelse, trusler og skadeverk, og kronprins Haakon har varslet møte med Märtha Louise om prinsessetittelen. Det ville de ikke kommentere da de møtte pressen.

Publisert: 10.09.2024 13:04 | Oppdatert: 10.09.2024 13:54

Kronprinsparet er på fylkestur i Trøndelag. Det er første gang de møter et samlet pressekorps etter prinsessebryllupet i Geiranger. Der fikk spørsmål om:

  • Hva tenker de om siktelsen mot kronprinsessens eldste sønn?
  • Hva kommer til å skje med avtalen om at prinsesse Märtha Louise ikke skulle bruke prinsessetittelen kommersielt?
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har vært på fylkestur i Trøndelag tirsdag. Der fikk de noen spørsmål fra media om straffesaken mot Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, uten at det kom noen klare svar. Foto: Lise Aaserud / NTB

Kronprinsesse Mette-Marit ønsket ikke å svare på spørsmål om Marius Borg Høiby.

– Av respekt for alle ber jeg om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere den saken.

Hun svarte heller ikke på spørsmål om hun er innkalt til avhør i forbindelse med at hun tok kontakt med den fornærmede kvinnen.

Kronprins Haakon sa at han skal ha en samtale med søsteren sin om hennes bruk av prinsessetittelen.

– Det kommer til å ta noe tid.

Kroppskrenkelse, trusler og skadeverk

27 år gamle Marius Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler mot en fornærmet ekskjæreste. Han er ilagt besøksforbud mot denne kvinnen.

To andre ekskjærester, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, har også stått frem og anklaget Høiby for fysisk og psykisk vold. Høiby er ikke siktet i disse sakene.

Kronprinsesse Mette-Marit har ikke uttalt seg om straffesaken mot sin sønn tidligere.

Kronprins Haakon har tidligere møtt pressen. Da kalte han saken «alvorlig».

Kronprinsen har ikke tidligere ville svare på om kronprinsparet var kjent med voldsanklagene de to ekskjærestene har kommet med mot stesønnen Marius Borg Høiby.

– Vi står veldig tett på, vi har visst det Marius har fortalt oss, visst om en del av disse problemkompleksene. Jeg vil ikke gå i detaljer på det, sa han for et par uker siden.

Marius Borg Høiby er siktet for flere forhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kommersiell bruk av Märtha Louises prinsessetittel

Debatten om bruken av prinsessetittelen har blusset opp for fullt etter at Märtha Louise giftet seg med den selverklærte sjamanen Durek Verrett. Bør hun få beholde prinsessetittelen?

Nær 70 prosent mener at kongen nå må frata prinsesse Märtha Louise tittelen. Samtidig stuper støtten til monarkiet og er nå rekordlav.

Det kommer frem i en fersk meningsmåling NRK har gjort, etter hennes storslåtte bryllup.

Før bryllupet varslet kronprins Haakon at han skulle ta opp bruken av tittelen etter bryllupet.

– Når avtalen ikke blir respektert, er det på tide å stryke Märtha Louises prinsessetittel før kong Haralds livsverk tar ytterligere skade, skrev kongehusekspert og historiker, Trond Norén Isaksen i en kronikk i Aftenposten i sommer.

Kronprins Haakon har sagt han skal diskuttere bruken av prinsessetittelen med søsteren Märtha Louise. Foto: Javad Parsa / NTB
Read Entire Article