Misfornøyd: Krever skjerping

3 hours ago 3



Flere sentrale spillere mistet Brann-kampen. Nå medgir Alfred Johansson at alle forfallene er et irritasjonsmoment.

Alfred Johansson er hovedtrener I RBK. Her fra en tidligere reportasje, da Adressa møtte ham på Brasseriet på Britannia. Foto: Christine Schefte

Publisert: 23.10.2024 08:43 | Oppdatert: 23.10.2024 09:00

RBK-treneren har aldri tidligere har opplevd en så høy frekvens av utilgjengelige spillere til kamper.

Men der han mener skader og sykdom «kan skje», krever Johansson skjerpings på ett område.

– Vi pådrar oss altfor mange gule kort. Det må definitivt bli bedre i 2025. Vi må rett og slett skjerpe oss, sier RBK-treneren, dagen etter Brann-kampen.

Ofte vareopptelling

Før storkampen på Lerkendal ble Johansson pepret med spørsmål om skader og sykdom i stallen.

Mot Brann måtte han også klare seg uten sentrale brikker som Emil Konradsen Ceïde (skade), Ole Selnæs (sykdom) og Edvard Tagseth (karantene).

Det er langt fra første gang i år at RBK-treneren har måtte holde «vareopptelling» i media før en kamp - nettopp på grunn av skader.

– Det har vært noen flere belastningsskader enn vi håpet, og antallet sykdomstilfeller har jeg aldri opplevd tidligere, medgir Johansson - og fortsetter:

– En trener vil gjerne «ha makt» til å bestemme hvem som skal spille, uten skader og suspensjoner. Men jeg er aller mest opptatt av at vi totalt sett har en god stall. Vi står ikke og faller på at noen er utilgjengelige.

Topper «gul-kort-lista»

Samtidig har Johansson kun unntaksvis kunnet velge fra en skade- og karantenefri tropp i sitt debutår som RBK-trener.

Når det gjelder kort, har fem spillere sonet karantene i år, mens fire må stå over med ett gult kort til.

Ingen har flere gule kort enn Ulrik Yttergård Jenssen. Foto: Adresseavisen

Ulrik Yttergård Jenssen troner for øvrig øverst på «gul-kort-lista» i Eliteserien, med syv gule så langt (se fakta).

Som lag deler RBK «førsteplassen» over gule kort sammen med Haugesund, med en total på 48 gule.

Færrest i ligaen har Bodø/Glimt med 27.

 Ole Selnæs Foto: Kim Nygård

Lang skadeliste

Om man ser nærmere på skader og sykdom, har de fleste i a-stallen vært innom «gymmen» i flere uker i 2024 (se faktaboks).

Mot Brann var det Emil Konradsen Ceïde sin tur, sammen med Ole Selnæs. Ceïde har en «kjenning», som gjør at klubben ikke tar noen sjanser.

Mens Selnæs har trøblet med sykdom i lengre perioder denne høsten.

Nytt regime - mer skader

– Vi kommer aldri helt unna skader. Dessuten blir det fort slik når en klubb skifter trener. Det tar litt tid før spillerne venner seg til metodikk og spillestil, som kan gi belastningsskader i en periode. Derfor kommer det til å være færre skader neste år, tror Johansson - og bruker nettopp Ceïde som eksempel. Han kom fra italienske Sassuolo på sensommeren.

– Han venner seg til måten vi trener på fremdeles. Det kommer til å bli bedre med litt tid.

 På Sverre Nypan, som har pådratt seg flere småskader i forbindelse med vekst. Her sammen med Johansson. Foto: Terje Svaan

Prater mye om sykdom

RBK-sjefen forundrer seg imidlertid mer over sykdomstilfellene:

– Er det fordi spillerne ikke er oppmerksomme nok? Det tror jeg ikke. Er det en generell utvikling i samfunnet? Jeg vet ikke. Vi prater mye om dette internt, og gjør så godt vi kan for å takle det. Og det er ikke kun Rosenborg som har hatt sykdom i høst, det har også andre klubber opplevd.

– Er det en bekymring?

– Nei. Men så klart er det et irritasjonsmoment. Vi ønsker å ha alle tilgjengelige. Så kan ikke jeg stå som trener og kreve fokus av spillerne om jeg ikke har det selv. Jeg må fokusere på det jeg selv kan gjøre noe med i hverdagen, og det er de spillerne som er klare for å trene og å spille neste kamp, svarer Johansson.

Read Entire Article