Minst 40 drept i angrep mot teltleir på Gazastripen

1 month ago 13



Sivilforsvaret på Gazastripen melder i tillegg at minst 25 personer er skadet, i Khan Younis.

Natt til tirsdag sendte den israelske hæren minst fire raketter inn i en teltleir ved Khan Younis. Foto: AA/ABACA / Abaca

Publisert: 10.09.2024 07:34

Natt til tirsdag utførte den israelske hæren (IDF) et luftangrep mot en teltleir i Khan Younis. Ifølge helsepersonell og beboere ble teltleieren truffet av minst fire raketter.

Minst 40 personer er drept og ytterligere 25 skal være skadet, ifølge det Hamas-støttede nyhetsmediet Shehab News. Palestinske helsemyndigheter har ennå ikke kommet med offisielle dødstall.

Det var en teltleir nær Khan Younis som ble angrepet. Området, Al-Mawasi, er en designert humanitær sone.

Leieren er midlertidig hjem til palestinere på flukt. Den er tett befolket. Ifølge det palestinske sivilforsvaret tok minst 20 telt fyr i angrepet.

– Dette ser ut som en ny israelsk massakre, sa et medlem av det palestinske sivilforsvaret ifølge Reuters.

IDF hevder på sin side at nattens angrep var rettet mot et Hamas-kommandosenter inne i den humanitære sonen

– Vi har angrepet viktige Hamas-terrorister som gjemte seg i Khan Younis. Terroristene planla og utførte terrorhandlinger rettet mot IDF og mot den israelske staten, hevdet IDF i en uttalelse.

Det avviser Hamas kontant, som hevder at det kun var sivile mennesker i teltleieren. Videre nekter de for å ha utnyttet sivile områder til militære operasjoner.

– Dette er en klar løgn og har som mål å rettferdiggjøre disse forferdelige kriminelle handlingene. Hamas har gjentatte ganger uttalt at ingen av våre medlemmer befinner seg inne i de humanitære sonene, sa Hamas i en egen uttalelse.

En blodig konflikt

Krisen som nå herjer i Midtøsten ble utløst etter et terrorangrep mot en festival i Israel den 7. oktober i fjor. Det ble utført av Hamas. Mer enn 1200 mennesker ble drept i angrepet, og Hamas skal fremdeles ha rundt 100 gisler.

Forrige uke ble seks av disse gislene funnet drept i Rafah. Det ledet til massive protester av israelere, mot Netanyahus politikk.

Siden 7. oktober har mer enn 40.000 mennesker blitt drept i Gaza. Tallene inkluderer ikke tusenvis av savnede. Mange antas å ligge begravd under raste bygninger. I tillegg er mer enn 94.000 personer skadet.

Aftenposten har ikke mulighet til å verifisere antallet drepte eller sårede. Opplysningene er ikke verifisert av uavhengige kilder, men anses å være troverdige av FN og andre hjelpeorganisasjoner.

Read Entire Article