Miff-redaktør uthengt på offentlig sted: – Dette er hatytringer

1 month ago 27



Daglig leder i organisasjonen Med Israel for Fred (Miff), Conrad Myrland, ser svært alvorlig på det han mener er en hatytring mot Israel og venner av Israel i Norge. Hendelsen er politianmeldt.

Slik så busskuret i Trondheim ut tirsdag. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Miff-leder Conrad Myrland. Foto: Privat

Publisert: 06.03.2024 17:02

Tirsdag delte Conrad Myrland et bilde på Twitter/X av en plakat i et busskur i Trondheim. På plakaten står det skrevet «Med Israel For Folkemord» over et stort bilde av Myrland selv.

Myrland er daglig leder og mangeårig redaktør i Med Israel for fred (Miff).

Ser svært alvorlig på hendelsen

Miff er en organisasjon og nettavis som etter eget utsagn jobber for « ... allsidig informasjon om Israel, det jødiske folk og Midtøsten», med det ønske « ... å skape en dypere og større sympati for Israel og det jødiske folk.»

Til Aftenposten sier Myrland at han fikk bildet av plakaten tilsendt. Han sier Miff ser svært alvorlig på hendelsen.

– Dette er hatytringer, ikke bare mot Israel, men også mot venner av Israel i Norge. Det er en sjikanerende, hatefull omskrivning av organisasjonsnavnet vårt. Selvfølgelig også et ulovlig misbruk av bilde og et personangrep mot Miffs ledere, sier han.

Clear Channel: – Hærverk som vi anmelder

Plakaten i busskuret i Trondheim var hengt i et monter tilhørende Clear Channel. Dette var blitt brutt opp for formålet.

Norgessjef i Clear Channel, Dennis Højland Nyegaard, sier selskapet har anmeldt saken.

– Dette er såkalt adbusting. Det er når noen bryter seg inn og henger opp egne plakater. Det er hærverk og noe vi anmelder på generelt grunnlag.

Nyegaard opplyser at plakaten ble tatt ned tirsdag.

– Når vi får henvendelser fra publikum, eller oppdager at noe slikt har skjedd, sender vi umiddelbart vår driftsleverandør og tar det ned, sier han.

Ikke avskrekket

Myrland sier han ikke vet hvem det er som står bak hendelsen i Trondheim. Men han forteller at han er blitt vant til hatefulle kommentarer.

– Det er nesten daglig at vi får mailer fra folk som feirer antisemittismen med ordlyd av denne typen, sier han.

– Det hatet og forsøket på å kneble har jeg opplevd helt siden jeg begynte som redaktør i 2001, så det virker ikke avskrekkende på meg. Det bare bekrefter hvor viktig det er for meg å stå opp for det jødiske folkets rettigheter og tale Israels sak i Norge, sier han.

Read Entire Article