Michael Brandsegg-Nygård lånes ut til svensk storklubb

3 hours ago 4



Det norske stortalentet skal spille i den svenske toppserien SHL denne sesongen.

Michael Brandsegg-Nygård på scenen etter å ha blitt valgt av Detroit Red Wings i sommer. Foto: BRUCE BENNETT / AFP / NTB

Publisert: 06.10.2024 22:17 | Oppdatert: 06.10.2024 22:30

Brandsegg-Nygård lånes ut til regjerende mester Skellefteå i SHL – den svenske toppserien. Det skriver NHL på sin hjemmeside.

– Hjem til Sverige er meget bra for Michael i år. Skellefteå er kanskje best i verden på spillerutvikling, sier mangeårig ishockeytrener og sportssjef på Wang Toppidrett, Anders Blegeberg til VG.

Skellefteå ligger på 2.-plass bak Färjestad i SHL etter syv kamper spilt.

Färjestad gikk til topps i serien i SHL i 2023/24-sesongen, men Skellefteå vant sluttspillet.

  • Med VG+ Sport kan du se flere kamper fra den svenske hockeyligaen.

– Han kommer til et av Europas beste lag. Og Brandsegg blir en viktig brikke for Skellefteå for å ha mulighet til å forsvare tittelen, sier Aftonbladets ishockeyekspert Tomas Ros til VG.

19-åringen var med å skrive norsk ishockeyhistorie da han og bestekompisen Stian Solberg (18) ble valgt som henholdsvis 15.- og 23.-valg for Detroit Red Wings og Anaheim i den første runden av NHL-draftet i sommer.

I 2002 ble Marius Holtet valgt i den 2.-runden av NHL-draftet av Dallas Stars. Hverken før eller siden hadde en nordmann blitt valgt tidligere i draftet.

Brandsegg-Nygård slo gjennom i Vålerenga, før han fortsatte karrieren i Mora i HockeyAllsvenskanHockeyAllsvenskanNivå 2 under SHL. i Sverige. Deretter signerte han for Skellefteå før han ble draftet til NHL. Brandsegg-Nygård har ikke spilt kamper for Skellefteå eller i SHL tidligere.

Unggutten har vært med på Red Wings’ treningsleir gjennom sommeren og høsten, for å prøve å spille seg til en plass i troppen. Red Wings valgte å kutte troppen til 28 spillere før sesongstart, og nordmannen ble derfor lånt ut tilbake til Sverige.

Read Entire Article