Mette-Marit sendte første melding til fornærmede

1 month ago 27



Marius Borg Høiby har innrømmet vold mot kvinnen han omtaler som sin kjæreste. Etter voldshendelsen skal kronprinsesse Mette-Marit ha sendt en melding til kvinnen.

Marius Borg Høiby og hans mor kronprinsesse Mette-Marit under regjeringens festarrangement i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 24.08.2024 11:54

Kortversjonen

Kronprinsessens sønn ble pågrepet etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner natt til søndag 4. august. Han måtte tilbringe natten i arresten og er siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler.

Onsdag i forrige uke innrømmet han bruk av vold mot en kvinne. Han sier han var påvirket av alkohol og kokain. Politiet vil ha Høiby inn til avhør til uken.

Etter at kronprinsesse Mette-Marit ble kjent med hva som hadde skjedd, var det hun som først tok kontakt med den fornærmede kvinnen. Hun sendte en melding til henne, får Aftenposten opplyst. VG har også omtalt dette.

– Så på det som omsorg

Slottet har tidligere bekreftet at det har vært kontakt mellom Mette-Marit og den fornærmede kvinnen. Slottet ville ikke gå i detalj på hva slags kontakt det har vært. De kaller det en privatsak.

Det vakte oppsikt. Kongehusekspert og historiker Trond Norén Isaksen kalte det et minefelt.

– Én ting er å vise omsorg, men alt som kan oppfattes som å påvirke fornærmede i en straffesak, må man være forsiktig med, sa han.

Aftenposten kjenner ikke til innholdet i meldingen eller tidspunktet for når den ble sendt.

Den fornærmede kvinnen skal ha ringt til kronprinsessen etter at hun fikk meldingen. De tok skal deretter ha hatt en samtale, ifølge Aftenpostens opplysninger.

Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe har ikke ønsket å bekrefte om det var kronprinsessen som sendte melding først, og at kvinnen deretter ringte henne tilbake.

Vi har spurt Slottet hvorfor kronprinsessen sendte den første meldingen til kvinnen, men det ønsker de ikke å svare på.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen sier kontakten med kronprinsessen ikke var belastende for kvinnen.

– Hun opplevde dette som naturlig fordi hun hadde bodd sammen med familien på Skaugum i en lengre periode og så på det som omsorg, sier Larsen til Aftenposten.

Møttes flere ganger

Som Aftenposten skrev tirsdag, har Marius Borg Høiby møtt den fornærmede kvinnen flere ganger etter pågripelsen 4. august for å ordne praktiske ting.

Etter det Aftenposten får opplyst, har kronprinsessens sønn blant annet møtt kvinnen for å befare skadene i leiligheten hun bodde i på Frogner.

Dette møtet skal ha skjedd i forrige uke. Leiligheten fikk flere skader etter hendelsen, og kvinnen fikk også ødelagt flere personlige eiendeler.

Beklaget

Forrige uke kom Høiby med en skriftlig uttalelse via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel».

Han avsluttet med å beklage overfor kjæresten:

«Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger.»

Read Entire Article