Meteorolog redder kvinne fra flom

1 week ago 10



Orkanen Helene:

Bob Van Dillen var midt i en sending da en kvinne ropte etter hjelp.

 Fox Weather
Foto: Fox Weather

Publisert 28.09.2024 03:52

– Det er en kvinne som skriker. Jeg har nettopp ringt nødetatene, sier meteorolog hos Fox Weather Bob Van Dillen under sending. 

Han er på direktesendt TV fra Atlanta i Georgia. Orkanen Helene herjer gjennom sørøstlige USA og har ført til enorme ødeleggelser. 

Van Dillen roper til kvinnen at nødetatene er på vei, men så bestemmer han seg for å hjelpe henne. 

– Jeg kommer tilbake til dere, jeg må gå og hjelpe denne kvinnen, sier Van Dillen mens han er på lufta. 

Fox Weather viser senere i sendingen at meteorolog Van Dillen bærer kvinnen ut av vannet. 

– Hun var fanget inne i bilen og satt med vann nesten opp til nakken, sier Van Dillen på sendingen etter at de hadde kommet seg i trygghet. 

Minst 44 har dødd

Orkanen Helene har medført enorme ødeleggelser i Florida og resten av det sørøstlige USA fredag, og minst 44 mennesker har mistet livet.

Orkanen Helene slo inn over Florida og fortsatte sin ferd nordøst gjennom Georgia og North Carolina, og det meldes om enorme ødeleggelser.

Store trær er knekt i to som kvister og boliger er revet i filler og veltet av vind og vann.

Blant ofrene er tre brannkonstabler, en kvinne og henne nyfødte tvillinger og en 89 år gammel kvinne hvis hus ble truffet av et tre som ble blåst over ende.

Det er registrert dødsfall som følge av orkanen i delstatene Florida, Georgia, North Carolina, South Carolina og Georgia, ifølge en opptelling AP har gjort.

Reddet av helikopter

Fredag ble det dessuten sendt helikopter for å redde om lag 54 personer, blant dem elleve pasienter, fra taket på et oversvømt sykehus nordøst i delstaten Tennessee.

Hittil er det rapportert om flest dødsfall i South Carolina, der uværet har krevd minst 17 menneskeliv, ifølge lokale myndigheter.

Blant ofrene er to brannkonstabler som rykket ut til hendelser i Saluda County, opplyser guvernør Henry McMaster.

I delstaten Georgia har dødstallet steget til 15, uttaler en talsperson for guvernør Brian Kemp. Myndighetene i North Carolina har bekreftet ett dødsfall.

Read Entire Article