Mesterkokk åpner restaurant med plass til 500 gjester: – Skal fylles med galskap

2 hours ago 4



Han endret Restaurant-Oslo for alltid med sagnomsuste Pjoltergeist på Fredensborg i 2013. Fem år senere åpnet Atli Már Yngvason Katla i betydelig større lokaler i Sentrum – igjen med stor suksess.

Nå holder Yngvason et nytt nøkkelknippe i hendene.

– Om vi går konkurs, kan vi likevel gjøre det med stil, flirer han.

Nøklene tilhører det iøynefallende bygget på Aker brygge som inntil nylig huset asiatiske Ling Ling.

– Vi lette egentlig etter et lite lokale på Grünerløkka. Så dukket dette opp, da, sier Yngvason.

Med hettegenser på Aker brygge

Etter seks år har Yngvason sluttet på Katla. Det nye stedet på Aker brygge åpner til våren. Han skal eie og drive det sammen med tre andre, samtlige tilknyttet Jimmy's på Grünerløkka: Jimmy Örnewald, Christian Witt Grosvold og Kim Agathon.

Atli Már Yngvason.

Atli Már Yngvason. Foto: Charlotte Oliversen / Aftenposten

Det nye stedet, som foreløpig er uten navn, skal ikke bare være et sted for folk med dyre dresser og kontor på Tjuvholmen, ifølge Yngvason.

– Lokalet er jo dritsvært, så vi trenger alle kundene vi kan få. Men du skal ikke føle deg dårlig om du kommer hit i hettegenser og jeans, sier han.

– Det viktigste er å servere bra mat. Og så har vi et mål om å få østkanten til vestkanten.

Det blir grilling av sesongbaserte råvarer, hovedsakelig sjømat og kjøtt. Grillet piggvar blir en signaturrett. Det samme gjelder pasta vongole, som Yngvason serverte på Klosterkroa på Hovedøya i sommer. Mange mente det var byens beste.

Lokalene ligger tett på vannkanten langs Aker brygges paradegate.

Lokalene ligger tett på vannkanten langs Aker brygges paradegate. Foto: Rolf Øhman / Aftenposten

Skal fylles med folk og galskap

Regner man med uteserveringen, rommer den nye restauranten 500 mennesker. I andre etasje blir det åpent kjøkken med jevnlige pop-ups.

Yngvason insisterer på at menyen allerede er klar, et halvt år før åpning. Selv har han rettet snuten mot Bali, Sør-Korea og det nordøstlige Thailand – blant annet for å finne inspirasjon.

– Nå skal jeg ligge på stranden og sende meldinger til alle jeg kjenner, for å fylle opp lokalet med folk og galskap, sier han.

Sven Erik Brastad i Eik Servering, som har eid Katla siden 2022, sier «Katla fortsatt skal være Katla» selv om Yngvason ikke lenger står på kjøkkenet.

– Vi har en fantastisk kjøkkensjef i Carlos Enrique Gutierrez Tepoz. Han har hatt ansvar for menyen siden han startet som kjøkkensjef på Katla i juli 2022. Så det kommer til å forbli akkurat slik alle kjenner det, sier Brastad.

Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier

Read Entire Article