Mener Stavrum det fødes for mange barn her til lands?

2 hours ago 6



Hva i alle dager ønsker Gunnar Stavrum å oppnå med sine uttalelser omkring arbeidssituasjonen til Anja N Abusland?

Foto: Mariam Butt / NTB

Anja kan sies å ha «byttet jobb» da hun var gravid. Mener han da at hun burde frastå fra å ta nye arbeidsoppgaver fordi hun var gravid? Betyr dette at dersom kvinner påtar seg ny - og bedre betalt jobb, bør de droppe å få flere barn? Er det ønskelig for samfunnet vårt?

Må vi som kvinner og par velge mellom karriere og familieliv? Det er vel ønskelig at våre folkevalgte skal gjenspeile befolkningen forøvrig. Dersom vi skal ha unge voksne til å representere unge voksnes perspektiv, er det lurt at de har liv som de fleste unge har.

Dersom Stavrum ønsker å kritisere ordningen som sådan så er det en helt annen diskusjon, her oppleves det som han går til verks på Abusland sine personlige valg.

Når kvinner skal delta på ulike arenaer som har vært og er tilgjengelig for menn, så betyr ikke det at vi skal oppføre oss som menn. Vi er kvinner og må få delta på våre premisser. I tillegg kan vi ikke hive barnets beste under bussen. Da må kvinner - og menn, få ta foreldre permisjon uten å bli møtt av foreldede holdninger. Eller er noen av den oppfatning at vi får for mange barn her til lands?

Read Entire Article