Menendez-brødrene får svar om gjenåpning

3 hours ago 5



Distriktsadvokaten skal offentliggjøre sin anbefaling rundt gjenåpning av brødrenes sak.

Torsdag 24. oktober kl. 22:41

Tidligere i oktober ble det meldt at nye bevis kunne føre til løslatelse av de to drapsdømte brødrene. Torsdag legger distriktsadvokaten i Los Angeles, George Gascon, frem beslutningen.

Han kan, ifølge People, anbefale en ny dom eller la den opprinnelige stå, men det er til syvende og sist en dommer som tar den endelige avgjørelsen.

Brødrene har i nyere tid fått svært mye oppmerksomhet.

I høst lanserte Netflix serien «Monstre: Historien om Lyle and Erik Menendez» og dokumentaren «Menendez-brødrene».

 Thomas Andreassen / APFoto: Thomas Andreassen / AP

Brødrene soner livstid uten mulighet for prøveløslatelse for drapene på foreldrene Jose og Kitty Menendez i 1989. Erik og Lyle var henholdsvis 18 og 21 år da de drepte foreldrene sine.

Under den TV-sendte rettssaken i 1996 hevdet brødrene at de hadde blitt seksuelt misbrukt av begge foreldrene i årevis og handlet i selvforsvar.

I den andre rettssaken ble det forsvarerne kalte bevis for misbruk utelukket.

– Vi har en moralsk og etisk plikt til å gjennomgå det som blir presentert for oss og ta en avgjørelse, sa Gascon tidligere i måneden.

Gascon har også antydet at brødrene har sonet lenge nok.

– Gitt omstendighetene synes jeg ikke de fortjener å være i fengsel til de dør, har Gascon sagt til ABC News.

Blant de nye bevisene er et brev Erik Menendez angivelig skrev åtte måneder før drapene, hvor han beskriver overgrep. Etterforskere undersøker også påstander fra et medlem av 1980-tallsbandet Menudo om at han ble misbrukt av Jose Menendez.

Deler av familien til brødrene har også uttrykt sin støtte til de to.

– Den gang var ikke verden klar for å tro at gutter kunne bli voldtatt. I dag vet vi bedre, sa søsteren til brødrenes mor Kitty.

– Sannheten er at Lyle og Eric ble sviktet av sine foreldre og av systemet som burde ha beskyttet dem, av hele samfunnet, sa hun.

Read Entire Article